2. kolo
10.09.2020 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů RC Lens (© AFP)

Mizerný úvod sezóny pro PSG! V okleštěné sestavě padlo na půdě Lens

Hráči PSG si chuť po nepovedeném finále Ligy mistrů nespravili. Bez několika největších opor nehráli ve svém prvním zápase nové sezóny Ligue 1 žádný prim a dokonce si z půdy nováčka ligy nepřivezli ani bod. Lens v uplynulých dvanácti duelech proti pařížskému gigantovi nevyhrálo, na třináctý pokus však díky jediné brance Ignatiuse Ganaga již uspělo.

Nejenom Kylian Mbappé a Neymar, ale také Keylor Navas, Mauro Icardi, Ángel Di María, Leandro Paredes a Marquinhos museli nedávno zamířit do karantény kvůli nákaze koronavirem. A bylo vidět, že bez hlavních osobností tým nešlapal ani náhodou tak, jako je zvykem. Značně okleštěná sestava na Stade Bollaert-Delelis jednoduše výrazně selhala.

Ačkoli domácím chyběla třeba nová letní posila za deset miliónů euro Seko Fofana, byli to oni, kdo si proti oslabenému sokovi vytvořil nebezpečnější gólové možnosti. Už v 17. minutě se ukázal Ganago, pozdější rozhodující muž tohoto souboje, který pronikl do šestnáctky, tam si během pár vteřin narovnal míč na pravačku, zamířil pak ovšem smolně pro něj do tyčky.

Hosté se pokusili o první změnu skóre ve 22. minutě. Ruiz-Atil, debutant v Ligue 1, který v útoku nastoupil vedle Pabla Sarabiy s jiným novicem Muingou, zkoušel zamířit ke vzdálenější tyčce, nicméně jeho střela zamířila pouze do zámezí. Skórovat se snažil taktéž sám Muinga, na balón ovšem o kousek na úkor vyběhnuvšího brankáře Lecy nedosáhl.

V 57. minutě přišel na řadu klíčový okamžik tohoto mače. Bulka, který musel mezi tři tyče nejen za obvyklou jedničku, kterou postihl COVID-19, ale také za dvojku Sergia Rica, vyrobil obrovskou hrubici, doslova namazal svou přihrávkou Ganagovi, kterému poté jen stačilo v šestnáctce správně se rozhlédnout a nasměrovat balón tam, kam potřeboval.

Pařížané se na žádný zvrat, porvat se alespoň o zisk nerozhodného výsledku, zkrátka nezmohli. Ba naopak Lens mohlo svůj náskok dokonce navýšit, a to například zásluhou Banzy a znovu Ganaga, oba ale v 63. minutě vychytal Bulka. V 79. minutě se v dobré pozici objevil střídající Sotoca, jenže svou hlavou poslal merunu pouze mimo hostující bránu.

PSG tenhle rezultát nepřináší rozhodně pozitivní zprávy, pokud-li připomeneme, že už tuto neděli ho čeká derby proti Marseille. Pakliže se nedají během pár dnů do kupy základní stavební články, mohly by ho postihnout podobné problémy jako v tomto klání. Po této prohře se mimochodem zařadil klub z hlavního města v tabulce jenom těsně nad sestupové pásmo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zvladne to dnes Pariz s "B" tymem?

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
FC Porto FC

Kde je Draxler?

Reagovat
Seydou Doumbia

Poloček krásná nahrávka na gól

Reagovat
Pharrell

PSG

Reagovat
Seydou Doumbia

ještě řekni že těm trapákům fandíš

Reagovat
ttopi

To budou zápasy letos. PSG bez svých nejlepších hráčů, alespoň to nebude zas nuda

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

PSG otres, nevytvorili si za cely zapas vubec nic. Ti by v tomhle slozeni nedali gol ani kdyby se hralo 4x45. SIlenost. A podtrhnul to Bulka tou skvelou rozehravkou, gratz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele