32. kolo
11.04.2021 15:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Arnaud Kalimuendo (© AFP)

Lens díky přesvědčivé výhře nad Lorientem nadále drží výbornou pátou pozici

Racing zažívá po opětovném postupu mezi elity výbornou sezonu. Šest kol před koncem setrvává na pohárové příčce. Náskok prvních čtyř týmů je poměrně velký, ale svěřenci Francka Haise se rozhodně musí mít na pozoru, protože z opačné strany dotírá Marseille, Rennes i Montpellier. Naopak Lorient tlí v této fázi soutěže na první nesestupové a nebarážové příčce.

První dobrá šance byla na Stade Bollaert-Delelis k vidění v 9. minutě, když nebezpečně pálil Clément Michelin a Matthieu Dreyer musel vyrážet. V závěru úvodní čtvrt hodiny fauloval Julien Laporte ve vápně Corentina Jeana a kopala se první penalta. Gaël Kakuta mířil přesně k pravé tyči, takže ani nevadilo, že gólman vystihnul směr - 1:0.

Ve 20. minutě mohl vyrovnat v dobré pozici stojící Vincent Le Goff, ale branku přestřelil. O devět minut později byl jeho spoluhráč Terem Moffi úspěšnější, když po centru Enza Le Féeho hlavičkoval přesně do levé šibenice - 1:1. Ten samý fotbalista se málem prosadil znovu hned po rozehrávce. Jean-Louis Leca však jeho střelu po zemi dokázal rukou vyškrábnout.

Ani třetí možnost nigerijského útočníka neskončila mezi třemi tyčemi, přestože obránci i brankář byli už překonaní. Poté pobídnul Hergault ve vápně číhajícího Le Féeho, který o metr minut zadní tyč. Takže přišla opět řada na domácí, kteří se díky tomu ujali vedení. Po pěkné narážečce přihrával z pravé strany před bránu Jonathan Clauss. Corentin Jean pak zachoval chladnou hlavu, posadil obránce na zadek a po zakončení do odkryté klece se mohl běžet radovat - 2:1.

Veselo bylo na lavičce Racingu opět v 55. minutě. Výborný centr od rohového praporku toužil na místo určení usměrnit Massadio Haïdara. Dreyer ho sice neuvěřitelně vychytal, ale na dorážku z pravačky Arnauda Kalimuenda už byl krátký - 3:1. V 60 minutě musel Leca s vypětím všech sil zabraňovat vlastnímu gólu.

Následně mohl snížit střídající Jonathan Delaplace, kdyby netrefil jen boční síť. Skóre dostalo svou finální podobu v 88. minutě. Chviličku předtím přišlápnul Fabien Lemoine ve vápně Simona Banzu a druhá "pětka" byla na světě. Gaël Kakuta už v té době na hřišti nebyl, takže šanci zapsat se do listiny střelců dostal sám faulovaný. A protože mířil do pravého dolního rohu, zatímco muž v rukavicích skákal na opačnou stranu, porazilo Lens po sedmi měsících Lorient znovu, tentokrát v poměru 4:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele