38. kolo
23.05.2021 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lens a Monako hrály v posledním kole bez branek

I kdyby hosté tento duel vyhráli, na druhou příčku by stejně nedosáhli. Zato na severu Francie budou zklamaní, jelikož povedenou sezonu nekorunovali umístěním na pohárové příčce.

Hráči knížecího klubu zahrávali v 9. minutě standardní situaci, po které dopravil balon hlavou do sítě Benoît Badiashile. Bohužel si nepohlídal ofsajdovou hranu, takže stav zůstával stejný, jako při úvodním hvizdu. Krátce poté to zkusil Golovin a jeho ráně chyběl přibližně metr. Monako bylo nadále aktivnější, což mohl potvrdit vedoucím gólem Wissam Ben Yedder. Jean-Louis Leca mu ale včasným vyběhnutím zakončení výrazně zkomplikoval.

Také další střela, který putovala mezi tři tyče, patřila jednomu ze svěřenců Nika Kovače. Jmenovitě se jednalo o Gelsona Martinse, jehož pokus z úhlu muž v rukavicích vyrazil. Ihned poté ve stoprocentní šanci selhal Ben Yedder, když cílil pouze do boční sítě. Po půl hodině hry vychytal Leca i nepříjemnou navštívenku od Kevina Vollanda.

Nějakých 180 sekund poté těsně minul na druhé straně Ignatius Ganago. Následně příznivce AS Monaco znovu zklamal Ben Yedder, když ve vyložené pozici nastřelil jediného před sebou stojícího protihráče. Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky se žádná další jasná příležitost na Stade Bollaert-Delelis neodehrála.

Po změně stran se jako první osmělil Youssouf Fofana, jehož pokusu o trefení horního rohu brány zase až tolik nechybělo. V 65. minutě se připomněl Ganago a Benjamin Lecomte musel vyrážet do bezpečí. Aurélien Tchouaméni pak soupeře překvapil svou hbitostí, avšak gólmana Lens nakonec neohrozil.

Důležitou trefu mohl zaznamenat Seko Fofana, leč balon mu mírně poskočil, takže rána levačkou skončila těsně vedle. V závěrečné desetiminutovce se pětkrát střídalo a sudí Pignard vytasil čtyřikrát žlutou kartu. Nicméně gól nepadnul ani jeden, takže Monaco připisuje nejlepší umístění od sezony 2017/2018, zatímco Racing zakončil první sezonu po opětovném postupu na sedmé příčce.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele