10. kolo
06.11.2020 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Morgan Sanson (© AFP)

Náhradník Sanson vystřílel Marseille výhru ve Štrasburku

Marseille sice v Lize mistrů hodně tápe, v Ligue 1 ovšem výsledkově vyloženě nestrádá. V předehrávce desátého kola získala své páté ligové vítězství, protáhla svou šňůru neporazitelnosti v rámci francouzské nejvyšší soutěže už na šest utkání v řadě a alespoň do neděle se posunula na čtvrté místo tabulky. Štrasburk naopak padl už poosmé v sezóně.

Domácí určitě chtěli využít nedobrého rozpoložení svého soupeře, který před pár dny neuspěl na evropském poli na hřišti Porta, jenže poprvé po třech kolech vyšli střelecky naprázdno. Poměrně dlouho drželi s gigantem z jihu Francie alespoň remízu, nakonec jim však absence zaznamenaného přesného zásahu prostě chyběla, poněvadž hosté přece jednou skórovali.

První poločas nenabídl vážně vůbec žádný zajímavější moment. Trápící se OM dokonce nevyprodukovalo jediný pokus na bránu, a to ani nějaký směřující mimo tři tyče, Les coureurs zahrozili jen v minimálních případech, například ve 20. minutě zásluhou Thomassona, avšak zakončení svou levačkou nenastavil tak, aby ohrozilo marseillského gólmana Mandandu.

Po přestávce se už oba týmy směrem dopředu osmělily o trochu více. Zprvu byl nebezpečnější Štrasburk, který mohl načít bezgólové skóre střetnutí v 58. minutě. Caci si na hranici šestnáctky narovnal míč na svou pravačku, jeho střela olízla bránícího Nagatoma a ve finále narazila o břevno. Šťastný Mandanda se v tu chvíli po balónu v podstatě jen marně ohlížel.

V 72. minutě pak Les Phocéens vyučili svého soupeře z produktivity. A o celou akci se postarali náhradníci z lavičky. Payet, který nastoupil na hřiště teprve v 65. minutě, i vleže odcentroval merunu do šestnáctky, tam jí jeho spoluhráč ze střídačky Benedetto sklepl hlavou pro volného Sansona, jenž poté zamířil nekompromisně pod břevno brány brankáře Kamary.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele