18. kolo
06.01.2021 19:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Ludovic Ajorque (© AFP)

Štrasburk na Tři krále přichystal nadílku pro Nîmes

Tým Thierryho Laureyho zatím neprožívá nejlepší sezonu, což v podobné míře platí pro výběr Bernarda Blaquarta. Vzájemný duel by tedy hodně důležitý a hostům hrubě nevyšel, což je po osmnácti kolech odsoudilo až na poslední příčku tabulky.

Racing chtěl už od úvodní minuty dokázat, kdo že bude v tomto utkání pánem. Jenže díky odhodlání "Krokodýlů" se mu nedařilo vytvořit si nějakou vyloženou příležitost. Ani snahy o odpískání penalty se u rozhodčího Benoîta Millota nesetkaly s pochopením. Nutno podotknout, že nakonec hned tři pokutové kopy přeci jenom odpískal.

První branka zápasu ovšem padla ve 36. minutě ze hry. Habib Diallo umě zakroutil svou střelu z rohu pokutového území. Baptiste Reynet ji dokázal pouze vyrazit a Ludovic Ajorque z první nezaváhal - 1:0. Neuběhlo ani 180 sekund a domácí se radovali podruhé. Habib Diallo převzal na levé straně balon od Jean-Eudese Aholoua a po zemi jej poslal na místo určení - 2:0.

Velice nepříjemná pasáž pro Olympique, za který mohl ve 42. minutě snížit Moussa Koné. Nestalo se, a tak stihli domácí do konce poločasu vést už o tři branky. Jean Bellegarde byl ještě ve velkém čtverci poslán na zem. Po poradě s videem bylo všechno jasné. Kenny Lala si chtěl při penaltě počkat, kam se Reynet pohne. Jenže setrvával do posledního okamžiku. Nakonec uhodl směr, leč balon stejně skončil v síti - 3:0.

Už šest minut po startu druhé půle se Laureyho skvadra radovala počtvrté. Anthony Caci poslal z levého křídla přízemní centr před bránu, kde se mezi dvěma protihráči nejlépe orientovat Ludovic Ajorque a z bezprostřední blízkosti zaznamenal svou druhou trefu v utkání - 4:0. Jen tři minutky poté mohlo být pro Štrasburk ještě veseleji.

Střelu Adriena Thomassona zastavil bránící Lucas Déaux rukou a další "pětka" byla na světě. Ludovic Ajorque se třásl na hattrick, ovšem Baptiste Reynet si s penaltou poradil. A po následné dorážce zvonila levá tyčka. Vysoký útočník ve službách Racingu si deset minut poté vypracoval další šanci. Na muže v rukavicích si znovu nepřišel.

S další střelou přispěchal Bellegarde. To už Ajorque nebyl na hrací ploše, jelikož jej vystřídal Majeed Waris. Veliká škoda, protože právě ghanský forvard se postarala o poslední zásah. Jak jinak, než z pokutového kopu. Lamine Fomba si tak trochu spletl fotbal s volejbalem a Majeed ukázal Ludovicovi, jak se penalty proměňují, neboť volil jistotu, tedy ránu do středu brány - 5:0.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele