34. kolo
25.04.2021 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Jean-Charles Castelletto (© AFP)

Nantes vyhrálo ve Strasbourgu a dál živí naděje na udržení

Po třech po sobě jdoucích porážkách se podařilo celku ze Stade de la Beaujoire naplno bodovat. A protože největší konkurent z Nîmes prohrál, vyměnili si pozice. Kanárkům tedy po čtyřiatřiceti kolech patří barážová příčka. Racing na ni má v této fázi soutěže šestibodový náskok.

Po opatrnější úvodní desetiminutovce razantně vyzkoušel Selsovu pozornost Kalifa Coulibaly. Záhy nekompromisně sejmul Chirivella protihráče Jean-Eudese Aholoua a mohl sudímu Buquetovi děkovat, že uviděl jenom žlutou kartu. Ve 27. minutě vystihli domácí v nebezpečném prostoru rozehrávku. Míč se pak dostal do vápna k Ludoviku Ajorquemu, jemuž se střela dost nepovedla a Lafont si s ní se svými obránci snadno poradil.

Krátce poté střílel z přímého kopu Aholou a gólman Nantes měl plné ruce práce. Ve 43. minutě poslal Lionel Carole z levého křídla výtečný centr do vápna. Vysoký Ajorque pak tvrdou hlavičkou rozvlnil síť - 0:1. Nepopulární "šatňák" byl tedy na světě a před Les Canaris stál nesnadný úkol, tj. skórovat v jednom zápase alespoň dvakrát. A to se klubu, kterému šéfuje nesmlouvavý podnikatel Waldemar Kita, podařilo ze třiatřiceti duelů jenom sedmkrát.

Antoine Kombouaré zřejmě o poločasové pauze svým hráčům důrazně domluvil, protože ti vstoupili do druhého dějství velmi aktivně. Nebezpečný pokus Pedra Chirivelly ještě Mats Sels kryl. Po následném rohovém kopu ale míč po odrazech šťastně doputoval až na zadní tyč, kde předvedl výborný výskok Jean-Charles Castelletto. Tady muž v rukavicích už nemohl zasáhnout - 1:1.

V 72. minutě se prodíral do zakončení Ajorque, nicméně nakonec střílel vedle Jean Bellegarde. O čtyři minutky později si Moses Simon naběhnul na kolmici za obranu. Před svatyní Strasbourgu ještě přihrál Ludoviku Blasovi, který uklízel do prázdné - 2:1. Ve zbývajících minutách si hosté těsné vedení bez větších potíží uhájili.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele