20. kolo
17.01.2021 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Ludovic Ajorque (© AFP)

Štrasburk slaví výhru nad ASSE

A to díky jedinému gólu, o který se postaral Ludovic Ajorque. Pro Racing to je už třetí vítězství v řadě, přičemž v těchto třech kláních nasázel sedm branek a ani jednu neinkasoval. Zato Les Verts po sedmizápasové sérii prohráli, i když nutno podotknout, že hned v šesti případech uhráli jenom remízu.

V 7. minutě se za obranu dostal Aimen Moueffek a Eiji Kawashima ho při zakončení nedovoleně atakoval. Sudí Antony Gautier ukázal na značku pokutového kopu. Rayd Boudebouz však svůj tým do vedení neposlal, protože přestřelil. Ve 12. minutě vymyslel Alpha Sissoko velmi špatnou malou domů, se kterou si však Jessy Moulin před dotírajícím útočníkem poradil. Následný lob z kopačky Ibrahimy Sissoka pak skončil na horní síti.

Rozhodující moment utkání se odehrál v 29. minutě. Kenny Lala poslal pěkný centr za obranu a Ludovic Ajorque zblízka zakončoval elegantně vnější stranou svojí levé nohy - 1:0. V jednačtyřicáté minutě prodloužil dlouhý aut Kennyho Laly za sebe Ludovic Ajorque a Jean Bellegarde hlavičkoval těsně nad.

V 60. minutě mohl po nedobrém odkopu pálit zpoza šestnáctky Adrien Thomasson. Jeho střelu tečoval Miguel Trauco tak, že Jessy Moulin mohl odrážet do bezpečí. Za deset minut střílel Jean-Philippe Krasso na bližší tyč, kterou si pohlídal Kawashima. Minisouboj těchto dvou hráčů se do závěrečného hvizdu opakoval ještě jednou. A znovu z něj vyšel vítězně japonský strážce štrasburské svatyně.

Ten nakonec dokázal potřetí v řadě udržet čisté konto, díky čemuž má Racing v tabulce už třiadvacet bodů. O další se pokusí za týden v duelu s předposledním Dijonem. AS Saint-Étienne, které má po dvaceti kolech pouze čtyřbodový náskok na barážovou příčku přivítá na Stade Geoffroy-Guichard v Derby du Rhône Olympique Lyon.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele