23. kolo
03.02.2021 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Ángel Di María (© AFP)

Další rozruch se nekonal, PSG si ve vloženém kole poradilo s Nimes

PSG další senzaci nepřipustilo, doma si bez obtíží poradilo s posledním Nîmes, a potvrdilo tak své postavení na třetí příčce tabulky. "Krokodýli" sehráli bázlivou partii v prvním poločase, i proto inkasovali dvě branky od Ángela Di Maríi a Pabla Sarabii, a přestože po přestávce působili odvážněji, gól stejně vstřelil pouze jejich soupeř, a to díky Kylianovi Mbappému.

Domácí se museli vypořádat nově s absencí Neymara, který byl pro tento duel vykartovaný, chyběli také kvůli různým důvodům kapitán Marquinhos, brankářská jednička Keylor Navas, mozek středu hry Marco Verratti a pak i Ander Herrera a Abdou Diallo, přesto podali o dost lepší výkon než při minulém nečekaném zaváhání v Lorientu a uzmuli po právu vítězství.

Hostům chyběla trojice zraněných hráčů ve složení Pablo Martinez, Loïck Landre a Sidy Sarr, a ačkoli plnili roli jasného outsidera, dokázali si vytvořit pár slušných šancí. Třeba ve 39. minutě vyslal tvrdou hlavičku pod břevno Fomba, vychytal ho ovšem famózně gólman Sergio Rico, v 62. minutě pálil z dobré pozice Duljević, leč prostor brány svou pravačkou netrefil.

Nîmes si možná nějaké zapsání přesného zásahu na své konto zasloužilo, vážně ve druhé půli předvedlo sympatické vystoupení, jenomže Koné v 87. minutě vlastně potvrdil, proč má tým trenéra Jéromeho Arpinona druhý nejhorší útok Ligue 1. Efektivita v koncovce zkrátka nebyla na požadované úrovni, a to i proto, že poslední možnost utkání vyřešil pozorný Sergio Rico.

Svěřenci kouče Mauricia Pochettina jinak naplnili svoje ambice v rámci tohoto měření sil, a i když zpočátku nedokázali rozvlnit síť postupně Pablo Sarabia, Kean, Mbappé, jehož pokus zablokoval do zámezí na poslední chvíli bránící Meling, nebo v 11. minutě zase Kean, který svou střelou lízl brankovou konstrukci, nakonec se dočkali zasloužené odměny v 18. minutě.

Di María zaznamenal rozhodující branku poté, co využil mizerné rozehrávky Fomby, jenž si nerozuměl se spoluhráčem Miguelem, a z vyložené pozice překonal brankáře Reyneta. Ve 36. minutě vyprodukoval Di María přesnou asistenci, kterou oslovil skórujícího Pabla Sarabiu. A v 68. minutě pečetil finální zisk tří bodů parádním zakončením ke vzdálenější tyčce Mbappé.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele