9. kolo
20.01.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů RC Lens (© AFP)

Jenom další trápení Marseille. Doma podlehla nebezpečnějšímu Lens

Mizérie fotbalistů Marseille neskončila ani v rámci dohrávky devátého kola proti Lens. Po hodně nečekané remíze na půdě o záchranu usilujícího Dijonu a předchozí nečekané prohře s trápícím se Nimes padli taktéž s nováčkem soutěže, který naopak přerušil svou sérii tří zápasů bez vítězství. O rozhodující moment utkání se postaral ve druhé půli Simon Banza.

Započítáme-li do výsledků OM i nepovedené finále Francouzského superpoháru, z posledních čtyř utkání poznalo hned třikrát porážku. Definitivně tak zřejmě ztratilo kontakt s těmi nejpřednějšími pozicemi, minimálně s top trojkou, jejíž hlavní výhodou je kvalifikace do Ligy mistrů pro příští sezónu. Hosté se mimochodem na svého soka dotáhli na rozdíl jednoho bodu.

První poločas nenabídl žádnou gólovou možnost. Oba týmy působily v ofenzívě dosti mdlým dojmem, budiž příkladem Doucourého zakončení, které skončilo hodně mimo domácí bránu v 7. minutě. Ohrožovat bezgólový stav se snažil též jeho spoluhráč Banza, který vběhl do šestnáctky, na poslední chvíli ho nicméně zastavil skluzem marseillský stoper Čaleta-Car.

I ve druhém poločase byli Sang et Or nebezpečnějším mužstvem, skórovat se ještě nepodařilo Fofanovi, který pravačkou zamířil do zámezí, v 59. minutě se již však přece třepotala síť za gólmanem Mandandou, poněvadž Banza hlavou zužitkoval centr z levé strany od Haïdary. Olympique i nadále tápal, v poslední třetině střetnutí žádnou odpověď na inkasování nenašel.

Lens působilo v defenzívě pořád kompaktním a velmi organizovaným dojmem, navíc když se na plac dostal z lavičky Kalimuendo, mohli domácí znovu smutnit z obdržené branky. Jenže nejprve nevyužil velkou příležitost v 85. minutě, vychytal ho totiž Mandanda, neuspěl přitom ani v nastavení, kdy zase nevyzrál na Mandandu a z následné dorážky pak střílel nepřesně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
El Fáňos

allez OM! dnes soustředěný výkon a po rychlém prvním kolu jim to tam nasypeme. 3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele