11. kolo
17.02.2021 21:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Marseille (© AFP)

Marseille zvládla derby s Nice, v Ligue 1 vyhrála v novém roce teprve podruhé

Černá série Marseille je u konce. V dohrávaném souboji, který se měl konat už na podzim, utnula své sedmizápasové čekání na ligové vítězství a v jihofrancouzském derby přestřílela Nice. V tabulce se tak posunula průběžně na šesté místo, z něhož je opětovně o něco blíže případnému postupu do evropských pohárů pro příští ročník. Její soupeř zůstal čtrnáctý.

Domácí se nakonec nepotýkali s takovými početnými absencemi, jak se mohlo spekulovat před tímto duelem. Především se zdravotně dali do kupy tři stabilní články defenzívy Álvaro González, Duje Čaleta-Car i Hiroki Sakai. A ačkoli Olympique ve finále inkasoval dvakrát, výrazně zabral v ofenzívě, a to i přesto, že mu chyběli Arkadiusz Milik a Darío Benedetto.

Na hostující straně se přitom nic nezměnilo, co se týče aktuální marodky, a Adrian Ursea, trenér OGC, neměl k dispozici šestici hráčů ve složení Dante, Danilo Barbosa, Jeff Reine-Adélaïde, Youcef Atal, Kasper Dolberg a Jordan Lotomba. Bez nich se Orli museli obejít už naposledy v Paříži a podruhé během pár dnů nakonec padli s jedním z francouzských gigantů.

Vstup do tohoto měření sil se lépe vydařil svěřencům dočasně zvoleného trenéra Nassera Largueta. Payet zleva vyslal pas do šestnáctky, míč se v ní odrazil od bránícího Leese Meloua k nohám Álvara Gonzáleze, který z úhlu propálil gólmana Beníteze. Pro španělského stopera byl tenhle přesný zásah vůbec prvním v sezóně, v dresu Les Phocéens teprve jeho druhým.

Následně se pokoušel náskok navýšit Khaoui, který rozezvonil břevno, i kdyby však přece rozvlnil síť, jeho branka by neplatila, neboť jeho spoluhráč Dieng se ocitl v ofsajdu. Přesto ještě stačila Marseille zasadit soupeři do poločasu jeden úder. Khaoui tentokráte svou střelou našel potřebná místa, poděkovat přitom musel za asistenci spoluhráči Luisovi Henriquemu.

Nice ve 47. minutě střetnutí zdramatizovalo, neboť na bližší tyčce snížil Gouiri po přihrávce Boudaouiho. Jenomže v 53. minutě zase úřadoval Khaoui, jenž se z vápna z vyložené pozice v koncovce nezmýlil. Hosté stačili v 87. minutě už jenom snížit Selloukim, který využil z voleje centru od Gouiriho, přitom Gouiri mohl i srovnat, kdyby v nastavení netrefil jen tyčku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podle fr. médii odloženo , dle tipáče ne .

Reagovat
El Fáňos

zápas by měl normálně být!

Reagovat
smazaný uživatel

O 3 měsíce později. Dobrou noc.

Reagovat
El Fáňos

OM vede 2:0

Reagovat
El Fáňos

doufám, že ten Germain hrát nebude, už jsem z toho neschopy úplně unavený a už to ani není sranda sledovat tu jeho impotenci, raději ať hrají nějaký junior...

Reagovat
El Fáňos

rozjedu konverzaci sám se sebou v toku má hrát junior Dieng! Luiz Henrique a Khaoui! https://www.facebook.com/OlympiqueMarseilleENG/posts/2803351519916089

Reagovat
Israha

První věc, kterou je potřeba oproti přístupu AVB dělat jinak, tedy rotace, se začíná dít. Aspoň něco.

Reagovat
El Fáňos

souhlasím, snad vzroste trochu i konkurence a Benedetto a Germaine začnou trochu hrát...

Reagovat
Israha

Tak myslím, že Milik je na hrot už nepustí, jak se uzdraví. A Benedetto krom nególovosti hraje docela obstojně, v mezihře se mi líbí víc, než Payet. Germain by mohl začít trochu hrát...v Nimes nebo Dijonu, tam výkonnostně patří.

Reagovat
El Fáňos

S Pipou souhlasím, líbí se mi jeho pohyb a herní inteligence, ale to zakončení by měl mít lepší no. Než Payet mi lepší nepřijde... Germain z toho si už jenom dělám srandu, ale ten plat, co bere mě trochu štve, hroznej přestup...

Reagovat
Israha

Lepší než letošní Payet, tak jsem to myslel. Germain měl dobrou jen tu první sezonu, jinak šílenost, momentálně nejhorší hráč v týmu. Horší než Nagatomo.

Reagovat
Gedofrey

Jorge Sampaoli je na odchodu z Atlética Mineiro a měl by se stát novým trenérem Marseille. Obě strany o tom jednají a jednání jsou v pokročilé fázi, ke jmenování by mělo dojít začátkem března. Francouzský klub naposledy vedl André Villas-Boas, který byl nedávno suspendován.

To by mohlo být super, ne?

Reagovat
El Fáňos

zkušenosti určitě má, ale nikdy jsem tým pod ním neviděl hrát, ani o něm nic nevím, ale asi bude lepší jak Nasser , i když je to docela sympatickej týpek

Reagovat
Israha

Sampaoli je hecíř s vítěznou mentalitou, Sevilla pod ním hrála útočný, důrazný fotbal, hodně vstřelených i obdržených gólů. Marseille pod jeho vedením by mohlo být zábavné.

Reagovat
El Fáňos

to zní dobře a vypadá autoritativně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele