20. kolo
16.01.2021 17:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Niclas Eliasson (© AFP)

Marseille doma překvapivě prohrála s posledním Nimes Olympique

Už druhou ztrátu v řadě a celkově pátou od poloviny prosince loňského roku zaznamenali fotbalisté Olympique Marseille. Les Phoceéns tentokrát prohráli doma s posledním týmem soutěže Nimes, když na dvě slepené branky Niclase Eliassona odpověděl jedinou pět minut před koncem Dario Benedetto. Domácí zahrávali v prvním poločase pokutový kop, ale proměnit jej nedokázal Florian Thauvin.

Kdepak, Marseille není v optimální formě a znovu to potvrdila v souboji s posledním týmem soutěže. V ofenzívě se trápila, neproměnila penaltu a nakonec ve druhém dějství inkasovala rychlé dva góly, načež manko už nestihla dohnat.

V začátku zápasu sice držela balón častěji na svých kopačkách a dokonce měla první příležitost, ale Morgan Sanson jen prověřil Reyneta. Klíčový okamžik přišel po půlhodině hry, kdy zahrál v pokutovém území rukou Alakouch a sudí nařídil pokutový kop. Jenomže Florian Thauvin vůbec netrefil branku a tím symbolicky odstartoval velké trápení. Ještě v nastavení prvního poločasu varoval domácí defenzívu Eliasson a skvělým se zákrokem se vytasil i Pelé.

Každopádně byl to nakonec Eliasson, který se stal hrdinou celého zápasu. V rozmezí pouhých tří minuty od 55. - 58. minuty vstřelil dva góly a hlavní měrou srazil Phoceéns na kolena. Nejprve úspěšně tečoval ránu Alakouche a Pelé s tím nemohl nic dělat, krátce na to stál ve správný čas na správném místě a u vzdálenější tyče doklepával balón do prázdné branky.

Opařená Marseille ještě neházela flintu do žita, ale bylo jasné, že to bude mít hodně složité. Domácím se podařilo zdramatizovat utkání až pět minut před koncem, když se zpoza vápna střelou k tyči prosadil Dario Benedetto. Víc ale domácí nestihli a s posledním týmem Ligue 1 překvapivě prohráli.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele