4. kolo
20.09.2020 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lille bylo blízko vítězství, nakonec si z Marseille odvezlo bod

Marseille měla snový start do nové sezóny, po výhrách v Brestu a v derby s PSG však na řadu evidentně přišlo vystřízlivění, neboť z následujících dvou zápasů vytěžila jen bod. Přitom s Lille onu remízu zachraňovala až pět minut před koncem, to když se trefil Valére Germain. Dogy mimochodem poslal do vedení zkraje druhé pětačtyřicetiminutovky Luiz Araújo.

Poslední nezdar se St. Étienne svěřenci trenéra Andrého Villase-Boase neodčinili dle vlastních představ. Měli možnost posunout se na čelní pozice, takovou skutečnost by jim ale zařídilo jen nynější vítězství. I když LOSC nebylo daleko od zisku velmi cenných tří bodů, nakonec mohlo být spokojeno alespoň s faktem, že udrželo současnou šňůru neporazitelnosti.

První poločas byl z obou stran opravdu hodně opatrný. Gólových šancí bylo k vidění jen poskrovnu, k té jakési první se propracoval Luiz Araújo až ve 29. minutě, který si navedl míč zprava blíže do středu a pak svou levačkou vypálil, každopádně svůj pokus nasměroval pouze do zámezí. Gólman Mandanda se po střele natáhl, v podstatě ovšem nemusel nic podnikat.

O něco nebezpečněji se však domácí muž v rukavicích musel mít na pozoru ve 43. minutě. Luiz Araújo, nacházející se za šestnáctkou, přiťukl balón k nohám Celika, který měl dostatek času a prostoru pro zakončení, nicméně Mandanda na něj velmi dobře viděl, a tak si s jeho nepříjemně plachtícím pokusem nakonec poradil a vyrazil merunu bezpečně vedle brány.

Vstup do druhého dějství se OM šeredně nevydařil. Bamba ve 47. minutě uvolnil svou přihrávkou Luize Araúja, ten pronikl až na hranici pokutového území, odkud vyslal jakousi skrytou střelu, a Mandanda tudíž mezi třemi tyčemi nestačil včas zareagovat. Lille pokračovalo v útočné aktivitě i nadále, jen o minutu později mohlo zase slavit vstřelený gól.

Yilmaz se na hranici brankového území ocitl zcela nehlídaný, svou stoprocentní tutovku ale neproměnil a orazítkoval jenom tyčku. V 66. minutě hosté mohli udeřit znovu, k dispozici měli přímý volný kop z velmi dobré pozice, avšak Luiz Araújo, ke své smůle, trefil břevno. Až v poslední dvacetiminutovce Olympique v ofenzívě začal přece jenom trochu více zlobit.

Nejprve se snažil odpovědět na nepříznivý stav Rongier, jenž pravačkou tlačil míč do brankové sítě, avšak i brankář Maignan měl v tuhle chvíli štěstí, že ho od pohromy uchránila dobře postavená tyčka. V 85. minutě nakonec došlo na konečné změně skóre. Rohový kop rozehrál Sanson, jenž našel hlavičku střídajícího Germaina, a ten z blízkosti lehce skóroval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele