1. kolo
17.09.2020 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

St. Étienne vyhrálo i v Marseille a dostalo se do čela tabulky

Marseille nenavázala na nedávné vítězství v Le Classique na půdě PSG a před vlastními fanoušky v dohrávaném zápase prvního kola podlehla St. Étienne, které se najednou vyhouplo do samého čela tabulky. Hosté jakožto jediný celek Ligue 1 zůstávají bodově stoprocentní, po dvou domácích výhrách nad Lorientem a Štrasburkem skolili taktéž francouzského giganta.

Les Verts si na start do této sezóny nemůžou vůbec stěžovat. V uplynulých třech utkáních ani jednou neinkasovali, vždy přitom v každém z nich skórovali dvakrát. Mužstvo, které loni skončilo v nedohraném ročníku až na sedmnácté příčce, patří mezi největší překvapení dosavadního průběhu. O jeho branky se teď postarali Romain Hamouma a Denis Bouanga.

Domácí v tomto klání výrazně zaostali za svým minulým výkonem proti pařížskému protivníkovi i za tím v úvodním střetnutí s Brestem. Možná že se jim dařilo držet více míč na svých kopačkách, v ostatních statistických údajích ovšem nikterak nedominovali a své šance na rozdíl od ASSE proměnit nedokázali. Překousnout tak museli svůj vůbec první neúspěch.

Svěřenci trenéra Claudeho Puela, kteří plnili v tomto měření sil roli outsidera, prožili snové prvotní chvíle. Už po šesti minutách hry se ujali vedení, to když na levé straně pláchl Macon, jehož perfektně uvolnil Aouchiche, následná přihrávka směřovala do šestnáctky, kam si naběhl Hamouma, a ten dělovkou z první propálil marně se natahujícího gólmana Mandandu.

Olympique mohl srovnat záhy, a to prostřednictvím Thauvina, jediného střelce duelu v Paříži, jenže svá mířidla neseřídil ideálně. St. Étienne naopak na druhé straně mohlo svůj náskok navýšit. Centr Fofany propadl nakonec až k nohám Bouangy, tomu se sice zakončit ještě nepodařilo, avšak o pár chvil později vypálil Aouchiche, jenž nebyl vstřelenému gólu daleko.

Do poločasu si tým kolem kouče Andrého Villase-Boase vytvořil dvě dobré možnosti, ve 22. a 41. minutě hlavičkoval v obou případech Balerdi, jenže ani jednou nenasměroval balón mezi tři tyče. V 54. minutě byla Marseille asi nejblíže brankovému zásahu, po Thauvinově pobídce se snažil zacílit ve skluzu střídající Aké, jenomže ke své smůle orazítkoval pouze břevno.

OM pokračovalo ve své aktivitě, v 56. minutě selhali v koncovce krátce po sobě Sanson i Thauvin, následně si však St. Étienne začalo v obraně dávat daleko větší prostor. V 70. minutě pak ještě Bouanga nevyzrál na Mandandu, každopádně o pět minut později stvrdil zisk tří bodů pro své spoluhráče, poněvadž rychlý brejk založený Nordinem účelně zužitkoval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele