6. kolo
04.10.2020 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Lyon ve šlágru kola promarnil příležitost a s Marseille jenom remizoval

Obrovskou šanci získat tři body měl v nedělním šlágru Ligue 1 Olympique Lyon. Domácí hostili velkého rivala z Marseille a od 19. minuty hráli v početní převaze díky vyloučení Dmitriho Payeta. Ten před předčasným odchodem do sprch stihl poslat hosty do vedení a i když Aouar v průběhu poločasu vyrovnal, víc už Lyon nedokázal.

Lyon tak znovu potvrdil, že se mu na začátku letošní sezony nedaří. Na lavičce Les Gones už byla i čerstvá akvizice z AC Milán Brazilec Lucas Paquetá, do hry však nezasáhl.

Domácí měli obrovskou šanci již ve 3. minutě, kdy na rohu malého vápna zakončoval bez přípravy Léo Dubois, Mandandovu branku však přestřelil. Lyon i nadále udával tempo, ale v 16. minutě se hostům povedla ojedinělá akce vedená Thauvinem a zakončená střelou přesně k tyči Dmitri Payetem. Marseille vedla 1:0, ale záhy si celou situaci zkomplikovala.

Payet naprosto nepochopitelně šlápl na kotník Duboisovi a sudí Frappartová nejprve udělila žlutou kartu a po pokynu videorozhodčího změnila verdikt na červenou. Lyonu pak vyrovnání netrvalo ani deset minut. González fauloval ve vápně Barda a Frappartová odpískala penaltu. Houssem Aouar ji proměnil a Lyon byl ve šlágru na koni. Před koncem prvního poločasu mohl udeřit podruhé. Kadewere dokonce dostal balón do sítě, ale do akce šlo znovu video a odhalilo Ekambiho ofsajd - branka tedy neplatila.

Marseille se ve druhém poločase jenom bránila a Lyon na její defenzívu ne a ne najít recept. Tino Kadewere hlavičkoval v 57. minutě těsně vedle a Barda zastavil na přední tyči kapitán Mandanda. Jedenáct minut před koncem měl Lyon obrovskou šanci rozhodnout. Přihrávka Depaye prošla až před prázdnou bránu, kde ale balón nezasáhl nejprve první hráč a druhý Thiago Mendes trefil vnější tyčku! Marseille doslova přežila klinickou smrt a nakonec výsledek 1:1 ubránila. Hosté budou s výsledkem spokojeni, méně však domácí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele