17. kolo
23.12.2020 21:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Olympique Lyon zakončí rok 2020 na prvním místě Ligue 1

Ani Lille a ani PSG. Na prvním místě Ligue 1 přečká nový rok Olympique Lyon, který se díky výhře 3:0 nad FC Nantes dostal o skóre před Lille. Domácí předvedli v prvním poločase typický ofenzivní uragán a po třech brankách si vytvořili takový náskok, který mohli po změně stran už jen udržovat. Do přestávky se postupně prosadili Toko Ekambi, Tino Kadewere a brazilský záložník Lucas Paquetá.

Lyon má ve francouzské nejvyšší soutěži skvělou formu a už zase připomíná ten tým, který dokráčel v posledním ročníku Ligy mistrů až do semifinále. Proti Nantes začal báječně a už po čtyřech minutách se ujal vedení. Hned v první akci skvěle zakombinoval a přihrávku Aouara doklepl před prázdnou brankou Karl Toko Ekambi. Nantes posléze vyrovnalo hru a do poměrně nadějné šance se dostal Abíd, jehož střelu tečoval Denayer. Góly ale střílel Lyon a ve 37. minutě už vedl o dvě branky. Brankář Lafont vyrazil Depayovu střelu z hranice šestnáctky a dorážející Tino Kadewere zvýšil na 2:0. A do konce poločasu to nebylo všechno. Minutu před odchodem do šaten zakončil další pohlednou akci na jeden dotek brazilský záložník Lucas Paquetá.

Les Gones vedli po první půli 3:0 a málokdo čekal, že by mohli o výsledek ještě přijít. Nantes se sice snažilo o kontaktní gól, který by je vrátil do hry, ale obrana Lyonu si počínala výborně. Navíc Lyon měl i další šance a po střele Aouara předvedl vynikající zákrok Lafont.

Až v 63. minutě měl výraznější práci i strážce domácí svatyně Lopes, který na brankové čáře předvedl reflexivní zákrok po hlavičce domácích z bezprostřední blízkosti. Šest minut před koncem zase netrefil prázdnou branku Depay, ale to Lyon už nemuselo mrzet, protože mířil za jasným vítězstvím.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele