36. kolo
08.05.2021 17:00 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lyonu (© AFP)

Lyon doma s přehledem vyzrál na Lorient

Po roce bez pohárové Evropy si Olympique dělá zálusk rovnou na Champions League. Plánovaný útok na titul se sice nezdařil, nicméně pořád z toho za příznivých okolností může být konečné druhé místo. Jenže ve hře jsou stále také PSG a Monaco. Naopak Les Merlus zůstávají výrazně namočení do hry o setrvání v Ligue 1.

Svěřenci Rudiho Garcii svého soupeře málem dokonale zaskočili už během úvodních šedesáti sekund. Rayan Cherki nakonec zakončoval nad. Mladičký odchovanec proslulé lyonské akademie byl nadále aktivní. Po čtvrthodině hry to byl však jeho spoluhráč Karl Toko Ekambi, kdo svou střelou jen o malý kousek minul levou tyčku.

Na opačné straně barikády přispěchal se svým až příliš přesným pokusem Enzo Le Fée. Následně pobídl Terem Moffi svého ofenzivního parťáka Yoaneho Wissu, který v tísni mířil mimo. Před odchodem do šaten měl v rychlém sledu dvě výborné šance ke skórování Tino Kadewere. Pokaždé ztroskotal na Paulu Nardim.

První dějství tedy vyšlo pro hosty dobře. Už osm minut po startu toho druhého však prohrávali. Houssem Aouar skvělým zpracováním ve vápně vyšachoval ze hry obránce. A následně uklízel po zemi vedle gólmanovy levé nohy - 1:0. Také v dalších minutách se musel mít Nardi neustále na pozoru. V 65. minutě ale znovu tahal míč ze své svatyně, když se se štěstím odrazil k Lucasovi Paquetovi, jehož hlavička skončila přesně tam, kde měla - 2:0.

V 68. minutě Fabien Lemoine podkopnul ve vlastním vápně Bruna Guimarãese a kopala se penalta, ze které sám faulovaný Paula Nardiho nepřekonal. Brankář Lorientu nestál na čáře, takže se "pětka" opakovala a napodruhé už brazilský záložník nezaváhal - 3:0. Za pět minut bylo na domácí lavičce ještě veseleji.

Čtvrtá trefa padla poté, co Islam Slimani šikovně vrátil patičkou Brunovi Guimarãesovi, který se tváří v tvář muži v rukavicích mohl rozhodnout, jestli zakončí sám, nebo posune na vedle stojícího Karla Toko Ekamibiho, který by dával do prázdné. Nakonec zvolil první variantu a dobře udělal - 4:0. Skvadra Christopha Pélissiera se dočkala alespoň čestného zásahu.

V 83. minutě přihrál Trevor Chalobah z pravého křídla zpátky. Armand Laurienté přenechal Thomasi Mondoncuitovi, na jehož křižnou ránu levačkou z nějakých dvaceti metrů Anthony Lopes nedosáhl - 4:1. Do konce utkání mohl skórovat devatenáctiletý debutant Habib Keïta, jenže minul. V nastaveném čase pak pro změnu Mondoncuitovi chyběly centimetry k tomu, aby skóre malinko poupravil.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele