32. kolo
11.04.2021 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Lucas Paquetá (© AFP)

Lyon si v rámci dvaatřicátého kola poradil s Angers

Jasným vítězstvím 3:0 si zároveň udobřil fanoušky, kteří byli v týdnu během osmifinále Coupe de France svědky velkého dramatu. Partie s třetiligovým a současně třetím nejstarším (založen 1897) francouzským klubem Red Star FC došla po výsledku 2:2 až k penaltovému rozstřelu, který vyšel o něco lépe sedminásobnému mistru Ligue 1. V nejvyšší soutěži Les Gones dál pronásledují soupeře na prvních třech příčkách. SCO naopak zůstávají ve středu tabulky.

Kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby nedlouho před koncem úvodní dvacetiminutovky neztrozkotal Stéphane Bahoken se svým volejem na vynikajícím Lopesovi. Za necelých 120 sekund se musel činit Paul Bernardoni proti pokusu Maxwela Corneta. Následující příležitost už přinesla radost svěřencům Rudiho Garcíi.

Po centru do vápna orazítkoval Lucas Paquetá z bezprostřední blízkosti pouze tyčku. Po dalším odrazu se kulatý předmět dostal k Depayovi, jehož dorážka už skončila na místě určení - 1:0. Vyrovnat mohl Angelo Fulgini, kdyby Anthony Lopes znovu nečaroval. V sedmatřicáté minutě to málem bylo 2:0, jenže domácí borci si nepohlídali ofsajdovou linii.

Přesto se do poločasového hvizdu podařilo náskok zdvojnásobit. Přihrávka Karla Toko Ekambiho z levé strany šestnáctky propadla i díky teči až na zadní tyč, kde z první, tentokráte neomylně, uklízel Lucas Paquetá - 2:0. V závěru úvodního dějství zahrozili dvakrát hosté. Nejprve Bahoken mířil do boční sítě, a poté ranou z dálky těsně minul Fulgini. Velká škoda pro Moulinovu skvadru.

V 50. minutě zasáhnul Bernardoni skvěle proti Memphisi Depayovi. Aktivní Paquetá zatoužil po další brance nedlouho před vypršením úvodní hodiny hry. Střelu nevyprodukoval špatnou, přesto nebyla z nejpřesnějších. Poté zakončoval zase Angelo Fulgini a Lopes vyrážel. Následně spálil stoprocentní šanci střídající Mohamed Cho.

V osmasedmdesáté minutě se už radoval Islam Slimani. Bohužel pro něj i pro celý Lyon se alžírský forvard nacházel v ofsajdu. V 83. minutě však musel gólman Angers sahat pro balon do své sítě potřetí. Paquetá vymyslel precizní uličku za obranu pro Memphise, jenž stál sice uvnitř pokutového území, ale přesto si troufnul vyběhnuvšího Bernardoniho přelobovat, což se ukázalo býti nejlepším možným řešením - 3:0.

A protože hosté promarnili i své poslední dvě možnosti, jak alespoň zredukovat nepříznivý stav, může se klub z Parc Olympique Lyonnais těšit nejen z osmnácté výhry, nýbrž také z jedenáctého čistého konta. Příští se může stát skutečností na Stade de la Beaujoire, kde hraje sestupem ohrožené Nantes. Angers se pokusí doma zaskočit Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele