14. kolo
13.12.2020 13:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Nice znovu prohrálo, tentokráte s Rennes

Ani odvolání kouče Patricka Vieiry zatím jihofrancouzskému klubu nedopomohlo k lepším výsledkům. V rámci čtrnáctého kola totiž "Orli" podlehli na vlastním stadionu bretaňskému soupeři, který v Ligue 1 slavil naposledy tříbodový zisk na konci října v duelu s Brestem.

V 8. minutě domácí hráči vystihli rozehrávku Rennes, načež se kulatý předmět dostal až ke zcela osamocenému Alexisovi Claude-Mauriceovi, jenž ve stoprocentní šanci vůbec netrefil zařízení. Ten samý fotbalista mohl svoje zaváhání napravit už o tři minutky později, jenže proti Salinovi k neradosti kouče Adriana Ursey neuspěl.

Hosté hned dvakrát zatopili okolo 15. minuty. Jérémy Doku pálil dobře, nicméně jeho pokus byl sražen na další rohový kop. Na centr si naskočil Nayef Aguerd a Jordan Lotomba akrobaticky vykopával z brankové čáry! Obránce ve službách Les Rouges et Noirs se ve velké příležitosti ocitnul i v minutě pětadvacáté. Walter Benítez musel předvést výborný zákrok.

Ve 28. minutě se odehrál rozhodující moment utkání. Danilo Barbosa nezpracoval u vlastní šestnáctky prudší přihrávku, čehož využil Adrien Truffert, jenž nahrál M’Baye Niangovi, který se prosadil přízemní střelou pravačkou na bližší tyč - 0:1. V závěru poločasu mohl ještě vyrovnat Amine Gouiri, avšak neměl dostatečný prostor, aby svůj pokus lépe umístil.

Po změně stran to zkusil z dálky Faitout Maouassa. Benítez nakonec zasahovat nemusel. Následně se připomněl Claude-Maurice a gólman Salin nechal děkovat, jelikož jeho protihráč mířil přímo na něj. V 68. minutě střílel Doku a brankář Nice byl u míče včas. Do konce utkání si ani jeden z týmů nedokázal vytvořit žádnou vyloženou příležitost.

Hosté proto, že spíše bránili těsný výsledek, zatímco u domácích byla na vině nedostatečná kreativita v ofenzivní fázi. V tabulce tedy spadli na dvanáctou příčku, přičemž do konce roku se ještě střetnou s Nîmes, Lyonem a Lorientem. Stade Rennes má na kontě slušných dvaadvacet bodů a před sebou klání proti Marseille, Lorientu a Metám.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele