4. kolo
20.09.2020 13:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Produktivní PSG venku skolilo Nice o tři góly

PSG v novém ročníku předvedlo asi svůj dosavadní nejlepší výkon a zaslouženě se radovalo ze zisku třech bodů na půdě Nice. Francouzský gigant byl v uplynulých týdnech pod velkou palbou kritiky, padl totiž s nováčkem ligy z Lens, nezvládl derby s Marseille a naposledy horko těžko porážel Méty, tentokráte se však evidentně rozjel do své optimální teploty.

Hosté se sice museli vypořádat s dalšími absencemi v podobě suspendovaného Layvina Kurzawy, Leandra Paredese, Neymara a Abdoua Dially, přičemž zraněný byl i Juan Bernat, nakonec ale mohli nastoupit Marco Verratti i Kylian Mbappé, který se již stačil uzdravit po prodělání nemoci COVID-19. Francouzský forvard si přitom zapsal rozhodující branku.

OGC v úvodních dvou kolech neztratilo ani bod, následovala ovšem porážka na půdě Montpellieru a v nynějším případě si reputaci nenapravilo. Svěřenci trenéra Patricka Vieiry výrazně nezvládli především závěr první půle, během něhož inkasovali hned dvakrát. Po přestávce nezmobilizovali své síly, obdrželi ještě jeden gól, a museli tak sklopit hlavy dolů.

Jako první se osmělili až v 19. minutě domácí, ze střední vzdálenosti napřáhl Schneiderlin, který svou pravačkou tlačil míč na přední tyčku, brankář Navas ho ovšem vyrazil do zámezí. Pařížané směrem dopředu, podobně jako jejich protivník, nikterak nezářili, přesto se dokázali ujmout vedení ve 38. minutě. Velkou měrou se na otevření skóre podílel navrátilec Mbappé.

Hostující útočník nejprve nasadil elegantní jesličky zkoprnělému Atalovi, následně vběhl do šestnáctky, kde do něj zezadu drcl bránící Thuram-Ulien, a sudí Bastien bez váhání ukázal na bílý puntík. K nařízenému pokutovému kopu se postavil sám faulovaný, který zvolil tvrdé zakončení pod břevno, a udělal moc dobře. Gólman Benítez zkrátka neměl nárok zasáhnout.

Nice tenhle moment jaksi vyburcoval, ve 42. minutě se v obrovské příležitosti objevil Rony Lopes, tváří v tvář Navasovi ovšem nestačil a nasměroval balón jen do jeho připravených nohou. Naopak PSG o pár chvil později znovu vyučilo svého soka z produktivity a dostalo se do ještě většího klidu, poněvadž po Mbappého vyražené střele pohotově dorážel Di María.

Ve druhém dějství si mužstvo kouče Thomase Tuchela dvougólový náskok pohotově hlídalo. V 53. minutě se sice snažil snížit Atal, nicméně jeho pokus bravurně lapil Navas, a v 66. minutě PSG definitivně rozhodlo své výhře. Standardku u pravé lajny perfektně rozehrál Di María, jenž svým pasem na bližší tyčce našel Marquinhose, a ten hlavou snadno zacílil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele