26. kolo
21.02.2021 15:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Boubakar Kiki Kouyate (© AFP)

Mety po třech zápasech znovu naplno bodovaly

Vítězství se podařilo odvézt ze stadionu v Nice, takže pohárové příčky zůstávají na dosah. Orli tak připisují třetí prohru v řadě. A svěřence Adriana Ursey čeká evidentně ještě hodně náročná práce.

První střelu obstaral v 6. minutě Lamine Gueye. Byla však hodně nepřesná. Senegalský forvard byl při svém druhém pokusu už přesnější, jenže cílil pouze do boční sítě. Tohle lehčí zaváhání mrzelo Les Grenats pouhé dvě minutky. Nakrátko rozehraný roh vyústil ve střelu, kterou nejprve obrana zblokovala. Balonu se chopil Farid Boulaya a jeho střílený centr tečoval do brány na bližší tyči číhající Kiki Kouyaté - 0:1.

Prakticky hned po rozehrávce servíroval Vagner pro Matthieua Udola, jehož nepříjemná přízemní střela přinutila Waltera Beníteze k výbornému zákroku. Pak se z dálky osmělil Pierre Lees-Melou. Tahle "ranka" však nemohla Oukidju vylekat. Minuta osmatřicátá přinesla další radost klubu ze Stade Municipal Saint-Symphorien.

Udol centroval z levé strany před bránu, kde si na míč ukázkově naskočil Lamine Gueye a z bezprostřední blízkosti nedal svou přesně dolů k tyči umístěnou hlavičkou gólmanovi pražádnou šanci zasáhnout - 0:2. Po změně stran to z přímého kopu zkusil Amine Gouiri. Alexandre Oukidja byl ovšem pozorný.

Gouiri byl i u dalšího důležitého momentu. Po hodině hry jej totiž ve vlastní šestnáctce nedovoleně zastavil Fabien Centonze. A kopala se penalta, při které nechal sám faulovaný zavzpomínat na Antonína Panenku - 1:2. Domácí měli něco kolem třiceti minut na to, aby vyrovnali. Pět minut po proměněné "pětce" se do vzduchu pověsil William Saliba. Nepočínal si ale nejpřesněji. Jakés takés náznaky příležitostí se objevily na obou stranách barikády. Jenže žádná z nich se nedala považovat za vyloženou.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele