12. kolo
29.11.2020 17:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Dijonu (© AFP)

Stejný rezultát jako proti Slavii. Nice podlehlo doma poslednímu Dijonu

Dijon se konečně dočkal svého prvního vítězství v sezóně. A trochu překvapivě ho získal na půdě Nice, tedy účastníka letošního ročníku Evropské ligy. Před pár dny celek z jihu Francie podlehl pražské Slavii, teď se sklonil stejným poměrem před protivníkem, který se ale ani tak nevymanil ze samotného dna tabulky. Jedinou branku přitom domácí zaznamenali z penalty.

V tu chvíli ovšem klub z Burgundska vedl již o tři branky, snižující trefa přišla na řadu opravdu hodně pozdě. Svěřenci trenéra Davida Linarése určitě předvedli jedno z nejlepších vystoupení v této sezóně, a oplatili tak svému soupeři dvě porážky z roku 2019. OGC naopak potvrdilo, že i nadále dost strádá, a padlo už ve čtvrtém utkání v řadě napříč všemi soutěžemi.

Les Aiglons přitom vstoupili do střetnutí slušně, v 18. minutě mohli rozvlnit síť, a to zásluhou Gouiriho. Ten, ač se snažil, co mohl, nedocpal míč za brankovou čáru, protože z té ho uklidil do bezpečí se štěstím bránící Panzo. Naopak na druhé straně se Dijon střelecky ve 21. minutě prosadil, to když Mama Baldé skóroval k tyči po původním odraženém pokusu Ebimbeho.

O deset minut později hosté udeřili gólově nečekaně také podruhé. Ngonda se za šestnáctkou opřel do balónu, levačkou ho napálil vší silou, a protože nikdo z hráčů kouče Patricka Vieiry tohle zakončení nezachytil, propadla meruna ke vzdálenější tyčce, kam se brankář Benítez jen marně natahoval. Nutno ovšem podotknout na jeho obranu, že neměl úplně nejlepší výhled.

Nice sice hodlalo s průběžně negativním stavem ještě něco udělat, ve 48. minutě se pokoušel N'Soki zacílit hlavou, jenomže míč nenasměroval do prostoru třech tyčí. V 60. minutě se opětovně ozval Gouiri, ani on však nehlavičkoval přesně. A pět minut na to měl smůlu v koncovce Lees Melou, jenž pravačkou orazítkoval sokovu brankovou konstrukci.

V 66. minutě přitom Dijon znovu pořádal lekce z efektivního proměňování gólových šancí, Mama Baldé využil velkého zaváhání beka Danila Barbosy, který mu doslova namazal svou mizernou přihrávkou na druhý přesný zásah v zápase. Domácí stačili už jen lehce zkorigovat finální neúspěch, pokutový kop za faul Chouiara na Lotombu proměnil v 80. minutě Gouiri.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele