26. kolo
21.02.2021 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Birger Meling (© AFP)

Nîmes zvládlo i zápas proti Bordeaux

Krokodýli před týdnem stejným poměrem přehráli Dijon, tedy velkého konkurenta v boji o udržení. Výsledek a předvedený výkon v utkání proti Les Girondins naznačují, že svěřenci Pascala Plancqueho ještě rozhodně neberou sestup do Ligue 2 jako hotovou věc. Na druhou stranu nutno podotknout, že jim výrazně pomohlo, že hráli více než dvacet minut proti deseti.

První ze dvou gólů vstřelili domácí už ve 14. minutě. Zinedine Ferhat dostal na levém křídle přihrávku od Birgera Melinga, jemuž následně přestala hostující defenziva věnovat pozornost, takže mohl doběhnout do pokutového území, kam mu zmíněný spoluhráč poslal ideální přihrávku. Norský fotbalista pak volil přízemní zakončení levačkou na bližší tyč - 1:0.

Ve 23. minutě byl faulován Samuel Kalu a hosté dostali příležitost zahrávat přímý kop z velmi nadějné pozice. Jenže Jean Michaël Seri překopnul vedle zdi i zařízení. Následně se pokusil o odpověď Yacine Adli, jenže mířil přesně do středu brány, kde stál připravený muž v rukavicích. První pětačtyřicetiminutovka tedy přinesla na Stade des Costiéres více radosti domácím.

Ve dvaapadesáté minutě střílel z hranice šestnáctky po zemi Hatem Ben Arfa. Baptiste Reynet mezi třemi tyčemi vyrážel pouze k Hwang Ui-jovi, který však rovněž ztroskotal na strážci svatyně Nîmes. Korejský reprezentant zaměstnal Reyneta ještě v 68. minutě. Krátce poté se uskutečnil další opravdu důležitý moment tohoto klání.

Loris Benito v roli poslední instance podkopnul unikajícího Karima Aribiho a rozhodčí Dejalod ukázal hráči Bordeaux rovnou červenou kartu. Početní výhody využili domácí už za necelých 180 sekund. Niclas Eliasson, který před týdnem proti DFCO zvyšoval v závěru na 2:0, se tentokrát chopil rozehrávky standardní situace z pravého křídla. Centr směřoval přímo na bližší tyč, kde číhal Renaud Ripart a jeho hlavička se díky tyčce dostala na místo určení - 2:0. Zanedlouho osmadvacetiletý útočník se tedy prosadil ve druhém utkání v řadě.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele