27. kolo
28.02.2021 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Nimes (© AFP)

Nantes si odvezlo z Nimes bod

FC Nantes se rozešlo se svým nedělním hostitelem Nimes smírně 1:1. Přestože nakonec padly jenom dva góly, zajímavých příležitostí bylo k vidění více. Na přesný zásah Ludovica Blase dokázal odpovědět Moussa Koné. Na remíze nic nezměnilo ani pozdní vyloučení domácího Floriana Miguela.

V úvodu bylo k vidění dost osobních soubojů a faulů. Až ve 23. minutě registroval Stade des Costiéres zajímavý lob v podání Pedra Chirivelly. Bohužel pro tým Antoina Kombouarého dopadnul za branku. Na celou situaci nechal už za čtyři minutky zapomenout Ludovic Blas, když vytěžil maximum z dobré práce Muaniho.

Ten na sebe na pravé straně šestnáctky natáhl hned tři protihráče, načež se mu podařilo poslat přihrávku zhruba na úroveň penalty, kde zakončoval levačkou "z jedničky" kolega Blas, kterému ovšem musela ke druhé trefě ve stejném počtu utkání dopomoci pravá tyč - 0:1.

Deset minut poté se k balonu dostal Zinedine Ferhat, ale že by nadělal Albanu Lafontovi fůru starostí, tak to se rozhodně napsat nedá.

V závěru poločasu se konfrontace obou hráčů opakovala a tentokráte musel muž v rukavicích krotit pořádnou pumelici. Ferhat se připomněl i sedm minut po startu druhé půle, když svou střelou z hranice velkého vápna jen o kousek minul levou tyčku.

V 76. minutě se svěřenci domácího trenéra Pascala Plancqueho konečně dočkali. Po centru na útočnou polovinu chtěl míč odkopnout do bezpečí Jean-Charles Castelletto. Jenže napálil pouze nedaleko stojícího Harise Duljeviće, od něhož se kulatý předmět odrazil k na ofsajdové linii číhajícímu Konému. Ten zaběhl do pokutového území a tvrdou přízemní ranou prostřelil Lafonta - 1:1.

Brankář Les Canaris musel ihned po rozehrávce do akce, když famózně zlikvidoval hlavičku Floriana Miguela z bezprostřední blízkosti. Na takhle rychlý obrat by hosté s velkou pravděpodobností už nedokázali zareagovat. Čtyři minutky poté pálil šajtlí Zinedine Ferhat a jednička Nantes se znovu musela činit.

Na druhé straně se v 86. minutě míč od rohového praporku snesl na hlavu Andreie Girotta, jehož hlavičce chyběl jen malinkatý kousek k tomu, aby skončila v horním rohu brány, kterou hájil Baptiste Reynet.

V nastaveném čase si ještě domácí Miguel vyšlápnul na unikajícího Muaniho a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Z nařízeného přímého kopu mířil Girotto těsně vedle. I proto, že se balon otřel o hráče ve zdi. Z následného rohu pak Abdoulaye Touré zacílil hlavou nad. Vzhledem k vítězství Lorientu zůstávají Nantes i Nîmes v sestupovém pásmu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele