22. kolo
30.01.2021 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Montpellier nestačil na nováčka RC Lens

RC Lens se zase o kousek přiblížil evropským pohárům, když zvítězil na horké půdě Montpellieru 2:1. Hosté možná nebyli lepším týmem, ale dokázali využít své šance, zatímco HSC nikoliv. Do dvoubrankového náskoku postupně Lens dostali Doucouré a nepostradatelný Kakuta. Za domácí zdramatizoval Wahi, ale další gól už nepadl.

Hosté vstoupili do zápasu nejlépe jak mohli. Už v 7. minutě z dálky napřáhl Cheick Doucouré a na jeho přesně utaženou ránu k tyči Bertaud nedosáhl. O čtyři minuty později měl na kopačce vyrovnání Chotard, ale Leca se dobře natáhl a balón vytěsnil na rohový kop. Lens dokázal být i po vstřelené brance nadále nebezpečný a Fofanově zakončení scházel větší důraz. Montpellier postupně přebíral iniciativu a začínal mít i územní převahu. Využít toho mohl na konci prvního poločasu, jenomže hlavičku Chotarda fantasticky zlikvidoval Leca.

Obrana Montpellieru se ale poměrně často dopouštěla chyb, čehož Lens mohlo využít. Poté co Bertaud podběhl centr Kakuty spálil velkou šanci Haidara. V 67. minutě už to hostům vyšlo. Gaël Kakuta předvedl nádhernou ránu ze střední vzdálenosti a Bertaud na ní nedosáhl.

Domácí museli dohánět už dvoubrankové manko a protože se soupeř koncentroval na bránění, bylo to o to složitější. HSC to sympaticky nevzdávalo a odměnou jim byla naděje. Čtvrthodinu před koncem vykřesal naději střelou přes hlavu Elye Wahi a závěr zápasu se zdramatizoval. I s nastavením měli domácí na vyrovnání zhruba dvacet minut, ovšem tento časový úsek jim byl málo. Montpellier vyrovnat nedokázal a doma s RC Lens prohrál.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele