17. kolo
23.12.2020 21:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Lille vyhrálo těžký zápas v Montpellieru, ale díky horšímu skóre je druhé

Severofrancouzské Lille dokázalo splnit svůj přetěžký úkol a zvítězit na hřišti Montpellieru, nicméně první příčku muselo stejně uvolnit Lyonu, který si mezitím vylepšil skóre tříbrankovou výhrou nad Nantes. Výhra "Dog" se dle předpokladů nerodila lehce a zajistil jí až brankou tři minuty před koncem Burak Yilmaz.

Na čele francouzské nejvyšší soutěže je pořádná tlačenka a vedle Lyonu a Lille jsou v těsném závěsu i Pařížané. Lille vědělo, že k uchování první příčky musí na hřišti nevyzpytatelného Montpellieru vyhrát a tak trochu i doufat, že Lyon větším výsledkovým rozdílem neporazí Nantes.

Úvod zápasu žádné strhující tempo nepřinesl a na vážnější šanci se muselo čekat do 23. minuty, ovšem stálo to za to. Povedenou průnikovou přihrávku zužitkoval na ofsajdové hranici Timothy Weah a přesnou koncovkou zajistil "Dogám" důležité vedení. Po půlhodině hry ale mohlo být srovnáno. Po centrovaném balónu předvedl skvělý výskok Vitorino Hilton a ještě lepší zákrok gólman Maignan. Montpellier nehodlal dát Lille nic zadarmo a po zbytek prvního poločasu se hrál vyrovnaný fotbal.

Spokojenější ale byli Galtierovi svěřenci, kteří vedli po prvním poločase 1:0. Montpellier se ale snažil o vyrovnání a to se mu skutečně podařilo v 54. minutě. Rohový kop prodloužil na přední tyči Congré a Gaëtan Laborde zblízka hlavou vyrovnal na průběžných 1:1. Remízový stav trval sotva 11 minut, než si zase vzali vedení zpátky hosté. Ristić v pokutovém území fauloval rychlého Bambu a penalta byla na světě. Jonathan Ikoné zvolil přízemní střelu k tyči, zatímco brankář skákal na opačnou stranu.

Jenomže ani z tohoto vedení se hosté dlouho neradovali. Odpověď MHSC byla bleskurychlá a po dvou minutách střihl fantastické nůžky Andy Delort. Byla to vskutku nádherná branka. Stav 2:2 pak držel až do závěrečných minut a mnozí fanoušci se začali s dělbou bodů zřejmě smiřovat. Tři minuty před koncem ale obrana Montpellieru nezachytila kolmou přihrávku a Burak Yilmaz se zničehonic objevil před gólmanem a chladnokrevně zakončil.

V nastavení to pak ještě bylo pořádné drama, protože Montpellier například orazítkoval z poslední možné šance břevno. Lille urvalo výhru 3:2, nicméně první místo vzhledem k vysoké výhře Lyonu opustilo. "Dogy" nemusí zoufat, sezona se pro ně vyvíjí nad očekávání dobře. Montpellieru se trochu vzdálily pohárové příčky a tým zůstává na osmém místě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele