30. kolo
21.03.2021 15:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Stephy Mavididi (© AFP)

Montpellier po dalším dobrém výkonu přehrál Bordeaux

Der Zakarianův výběr se tak vrací do hry o evropské poháry. A zároveň si nepatrně vylepší domácí statistiku, protože při sedmi porážkách má na kontě stejný počet výher. A k tomu dvě remízy. Naopak Les Girondins jako tým opět nepřesvědčili. Ale pravdou zůstává, že Hwang Ui-jo, který jako jediný dokázal skórovat, znovu předvedl velice dobrý výkon.

První velká šance tohoto klání se uskutečnila v závěru úvodní dvacetiminutovky a Stephy Mavididi v ní o kousíček minul hostující svatyni. MHSC si dál udržovali převahu, ale přesto inkasovali. Ve 28. minutě podskočil Daniel Congré centr Paula Baysseho, čímž výrazně usnadnil situaci pro Hwang Ui-joa. Korejský fotbalista si balon zpracoval, aby jej poslal pravačkou k levé tyči - 0:1.

Ve třiačtyřicáté minutě mohlo být vyrovnáno, kdyby Andy Delort netrefil pouze brankovou konstrukci. Nicméně domácí to mrzet nemuselo, protože už za nějakých šedesát sekund vymetl Junior Sambia svým přímým kopem levou šibenici. Gólman Costil se stačil za touhle parádou jenom ohlédnout - 1:1.

V 53. minutě se otevřel prostor před Mavididi, jenž svoji střelu pravačkou zřejmě otřel o vzdálenější (pravou) tyč. Na opačném pólu opět přišla řada na Hwanga, jenž tentokrát přestřelil. V 58. minutě sklepnul Andy Delort hlavou centr z pravé strany pro Gaëtana Labordeho, na jehož skákavý volej si Costil sice sáhnul, ale přesto musel lovit ze své sítě druhý balon - 2:1.

Sám Delort pak hlavičkoval přímo do středu brány. Nicméně v devětašedesáté minutě přidal pojistku Stephy Mavididy poté, co obešel Nicolase de Prévilleho a následně volil přízemní střelu zpoza obránce, kterou muž v rukavicích viděl až krátce předtím, než skončila u pravé tyče - 3:1. O snížení se mohl postarat Hwang Ui-jo. Jonas Omlin však více než jeden zásah soupeřovi z města nad řekou Garonnou nepovolil.

MHSC má tak na kontě už dvanáct výher a pouze dvě trefy chybí k pokoření padesátigólové hranice. Na druhou stranu by nebylo od věci vylepšit defenzivu, protože - ač po třiceti kolech osmý tým tabulky - skóre zůstává o gól záporné. Po reprezentační pauze je na programu venkovní střetnutí s Angers SCO. Les Girondins přivítají doma na stadionu Matmut Atlantique nevyzpytatelný Racing Strasbourg.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele