35. kolo
02.05.2021 17:05 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Mathieu Debuchy (© AFP)

Montpellier nezvládl domácí zápas s ASSE a zavřel si dveře do pohárové Evropy

Svěřenci Michela Der Zakariana sice drželi delší sérii bez porážky, jenže většinou sbírali remízy. Ze všech klubů Ligue 1 jich mají na kontě více akorát Remeš a o záchranu bojující Nantes. Naopak Les Verts v závěru sezony zabrali a vědí, že se mezi elitou setrvají.

Na Stade de la Mosson se na úvodní trefu čekalo necelých šest minut. Tehdy rozehrál Florent Mollet standardku na přední tyč, kde posunul balon do sítě Andy Delort - 1:0, společně s Gaëtanem Labordem se třinácti zásahy nejlepší střelec MHSC. Hosté se nenechali zaskočit a začali se více tlačit směrem dopředu.

Za svou aktivitu byli odměněni už po první čtvrt hodině, když si Denis Bouanga seběhnul z levé strany až do malého vápna, odkud servíroval přes dva protihráče před bránu. Romain Hamouma pak měl před sebou naprosto jednoduchou úlohu - 1:1. Po dvaceti minutách hry si hodně oddychnul domácí Clément Vidal, neboť jenom díky včasné reakci Jonase Omlina z toho nebyl vlastní gól.

Ve 28. minutě si Delort dělal prostor na hranici šestnáctky, avšak jeho střela byla tentokrát tečovaná na roh. V závěru poločasu se o slovo dvakrát přihlásil Wahbi Khazri. Poprvé si vylámal zuby na muži v rukavicích, podruhé přestřelil. Do šaten se šlo za nerozhodného stavu, který měl přestat platit krátce po startu druhého dějství.

Konkrétně běžela 50. minuta. Tým Claudea Puela zaskočil soupeře nečekanou rozehrávkou standardní situace. Mahdi Camara na pravé straně obešel Nicolase Cozzu a následně pobídnul před bránou stojícího Mathieua Debuchyho, který našel jedinou volnou cestičku mezi obránci - 1:2. Jihofrancouzský celek se snažil o vyrovnání, ale zároveň musel být pozorný v defenzivě. Tak jako po střele Arnauda Nordina, kterou skvěle lapil Omlin.

V 79. minutě se o technický obstřel pokusil Delort a nutno dodat, že mu mnoho nescházelo. Krátce poté musela znovu do akce domácí jednička, když ji zaměstnal Bouanga. Co se brankových příležitostí týče, udělal tečku za utkáním Khazri se svým nedotaženým lobem. ASSE se příště střetnou s Marseille, La Paillade zajíždějí do Strasbourgu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele