16. kolo
20.12.2020 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille stále ve vedení, stačila mu remíza s gigantem z Paříže

Šlágr šestnáctého kola Ligue 1 příliš nerozluštil otázku podzimního mistra, byť po tomto nerozhodném rezultátu k němu mají nejblíže fotbalisté Lille, kteří se vrátili před druhý Lyon na první místo tabulky. Pařížané vlastně potvrdili, že v rámci Ligue 1 nejsou aktuálně hlavně v ofenzívě v úplně nejlepším rozpoložení, a zůstali tak na třetí příčce průběžného pořadí.

Až ve středečním kole číslo sedmnáct se rozhodne o tom, kdo před vánoci zůstane na samotném čele. A zatímco Dogám může stačit k prvenství finální výhra na půdě Montpellieru, Les Parisiens v domácím souboji se Štrasburkem ne, pokud tedy někdo nezaváhá. Zaostávají totiž v tabulce jak za svým soupeřem, tak za dalším konkurentem z Lyonu, o jeden bod.

PSG bylo v úvodních pasážích hry o něco aktivnější, po Di Maríově jemném obloučku chtěl na přední tyči skórovat Rafinha, na svůj premiérový přesný zásah v pařížském dresu si však stále musí počkat, neboť z úhlu hlavou jen lízl vnější tyčku. Pak se po Di Maríově pasu z levé strany snažil před gólmanem Maignanem prosadit Kean, neprotečoval však míč za jeho záda.

Asi největší možnost na skórování měl po standardní situaci, zahrávané pořád nebezpečným Di Maríou, Kimpembe, jenže v pádu a v krkolomné pozici nenašel skulinku přes reflexivně reagujícího Maignana. I po přestávce se do ofenzívy více tlačili hosté, ale kýženého úspěchu se jednoduše nedočkali, protože třeba Kean po pobídce od Kurzawy napálil pouze boční síť.

LOSC přežilo několik šancí svého protivníka a směrem dopředu začalo hrozit vlastně až v poslední čtvrthodině hry. A to prostřednictvím Yilmaze, jehož dělovku v 75. minutě ze střední vzdálenosti vyrazil konečky prstů brankář Navas. A pak Turkovu tutovku z brejku zastavil perfektním obranným zákrokem Kimpembe, který skluzem zasáhl vážně na poslední chvíli.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
adam77

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele