33. kolo
16.04.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Andy Delort (© AFP)

Lille v domácím prostředí s Montpellierem pouze remizovalo

Severofrancouzský klub věří, že se podaří uhrát první titul od roku 2011. V rámci jednatřicátého kola však přišla další mírná komplikace, jelikož se pronásledující PSG může přiblížit na rozdíl jediného bodu. Zbývajících pět zápasů bude s velkou pravděpodobností ještě velmi dramatických. To platí i pro MHSC, které se přetahuje o účast v evropských pohárech se čtyřmi dalšími konkurenty.

Že la Paillade nevážili tak dlouhou štreku kvůli tomu, aby LOSC dopomohli k ligovému prvenství, naznačili už ve 3. minutě, kdy nebezpečně pálil Téji Savanier a Mike Maignan balon v podstatě vyškrábnul z brankové čáry. Hned z protiútoku se do výborné šance dostal Burak Yilmaz. Bohužel pro LOSC mířil těsně vedle tyče.

V 15. minutě se ve stoprocentní pozici ocitnul Jonathan Ikoné, ale prakticky pouze trefil Jonase Omlina. Kdyby dvaadvacetiletý útočník svou střelu umístil o malinko lépe, s velikou pravděpodobností by se mohl radovat ze svého pátého gólu v sezoně. Na druhé straně se o slovo opět přihlásil Savanier. Maignan byl znovu připravený.

V jednadvacáté minutě už byl ale krátký, protože Andy Delort hlavičkoval po centru Gaëtana Labordeho z pravé strany z bezprostřední blízkosti - 0:1. V následující desetiminutovce bylo znát, že tohle byla pro domácí pořádná čára přes rozpočet. Další výživnou ránu lapil Omlin. Na opačném pólu mířil nad střelec dosavadní jediné branky. První dějství zakončil Timothy Weah, avšak mířil vedle levé tyče.

Po změně stran se připomněl Jonathan Bamba, nicméně muž v rukavicích měl situace pod kontrolou. V 57. minutě pálil z hranice šestnáctky do tyče Benjamin André. Velká škoda pro Lille, kór když si po hodině hry Bamba opět vylámal zuby na spolehlivě chytajícím protihráči. Tlak vedoucího týmu tabulky začal sílit.

Patnáct minut před koncem střílel střídající Xeka. Omlin míč vyrazil a následně lapil i Bambovu dorážku. Krátce předtím přišel teprve na hrací plochu třetí z Jonathanů v kádru Christopha Galtiera. Ten s příjmením David měl jedinečnou možnost skórovat, leč s díky ji odmítnul a nastřelil jenom brankáře. Vyrovnávací zásah tak přišel na pořad večera až pět minut před vypršením řádné hrací doby.

Zeki Celik poslal do vápna zprava ideální centr pro Luize Arauja, který si kulatý předmět zpracoval a následně jej vnější stranou nártu poslal nechytatelně do sítě - 1:1. V nastaveném čase to ještě zkusil Burak Yilmaz, jenže Jonas Omlin měl svůj den. V dalším kole zajíždějí Les Douges k náročnému střetnutí do Lyonu, Montpellier se představí ve 320 kilometrů vzdáleném Nice.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele