35. kolo
02.05.2021 13:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sékou Mara (© AFP)

Bordeaux nejtěsnějším možným rozdílem přehrálo Rennes

Herně to ze strany domácích znovu nebylo ono, přestože hráli skoro celý zápas proti deseti. Nicméně tyhle tři body jsou ve hře o udržení nesmírně důležité. Svou trefou se o ně nepostaral Hwang Ui-jo, nýbrž Sékou Mara, který se stal druhým nejmladším střelcem v historii Bordeaux, tedy co se Ligue 1 týče. Mladším byl pouze Gabriel Obertan, jenž ve věku 18 roků a 258 dní skóroval v roce 2007 shodou okolností rovněž v duelu s Rennes. Ti navzdory jedenácté porážce zůstávají ve hře o evropské poháry.

Běžela teprve 8. minuta, když Steven Nzonzi ve snaze trefit míč nakopnul právě Maru a vyfasoval za to od sudího Gautiera rovnou červenou kartu. Výrazná komplikace pro hosty. Tím spíše, že byli necelých 180 sekund poté potrestáni znovu. Hwand dokázal ve vápně sklepnout pro Maru, jenž mířil levačkou k tyči - 1:0.

Mladý útočník se málem za necelých deset minut prosadil podruhé. Alfred Gomis však jeho pokus dokázal vyrazit. Následující dění přineslo řadu nepřesností. Až v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky se osmělil Benjamin Bourigeaud. Ke škodě Les Rouges et Noirs minul vzdálenější (levou) tyč o dobrých třicet čísel.

Nedlouho po změně stran byl jeho spoluhráč Jérémy Doku o něco přesnější. Bohužel malý kousek ke gólové radosti pořád scházel, jelikož belgický reprezentant napálil brankovou konstrukci. Rennes rozhodně cítilo, že existuje dobrá šance odvézt si zpátky do Bretaně alespoň bod. Avšak domácí si byli dobře vědomí své početní výhody.

V 67. minutě mohl potvrdit vedení z dobré pozice zakončující Rémy Oudin, avšak tahle navštívenka ve finále nemohla Gomise vystrašit. V 83. minutě přiletěl do vápna Bordeaux nebezpečný centr, který nasměroval hlavou Nayef Aguerd těsně nad. Velká škoda pro výběr Bruna Génésia. Za nějakých 120 sekund pobídnul Doku kolegu Guirassyho, který se v šestnáctce propracoval ke střela, která měla pro Costila ideální parametry.

V minutě osmaosmdesáté se dostal za soupeřovu obranu Amadou Traoré. Nakonec se rozhodnul přihrávat Oudinovi, jemuž pokazil radost kousek před brankovou čárou stojící Damien Da Silva. Ve zbývajících minutách sice Rennes nepustilo Les Girondins ze své poloviny, ale způsob, jak překonal Benoîta Costila, se nikomu nepodařilo najít.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele