31. kolo
04.04.2021 15:00 CET
2 : 3
(2:3)

Reportáž

Radost hráčů Štrasburku (© AFP)

Strasbourg přestřílel Bordeaux a slaví jubilejní desátou výhru

Přestřelku v Bordeaux zvládl lépe Strasbourg. Všech pět branek na stadionu Matmut Atlantique přitom padlo během úvodního poločasu. Racing se díky výhře 3:2 posunul v tabulce o skóre právě před Les Girondins, kterým k bodovému zisku nepomohl ani další přesný zásah Hwanga.

Jenom necelých šest minut stačilo Laureyho družině k tomu, aby poprvé skórovala. Lamine Koné si naběhnul na roh Dimitriho Liénarda a prosadil se hlavou z hranice malého vápna, přestože si Benoît Costil na míč sáhnul - 0:1. Velká nepříjemnost pro Bordeaux, které mohlo podruhé inkasovat v 18. minutě.

Adrien Thomasson však domácí jedničku nepřelstil. To se podařilo až Habibu Diallovi, který krátce po vypršení úvodní dvacetiminutovky uklidil hlavou do sítě centr Frédérica Guilberta, prakticky ze stejného místa, jako před ním kolega Koné - 0:2. Hrůzná půl hodina pro domácí byla dokonána, když Thomassona ve vlastním pokutovém území zřejmě nevědomky fauloval Stefan Mitrović.

K penaltě si stoupnul Ludovic Ajorque, a přestože bylo podle jeho pohybu poměrně dost čitelné, kam bude cílit, byl Costil u své pravé tyče stejně o něco později, než by bývalo bylo záhodno - 0:3.

Tohle už vypadalo pro výběr trenéra Jean-Louise Gasseta hodně nedobře. Avšak jiskřičku naděje vykřesal už za šest minut Paul Baysse. Hatem Ben Arfa rozehrál roh na Laurenta Koscielnyho, jenž hlavou vracel zpět na bližší tyč, kde se stejnou částí těla prosadil dvaatřicetiletý rodák z města Talence - 1:3.

Domácí vycítili příležitost, ale záhy mohli znovu inkasovat, kdyby nebyl Adrien Thomasson při svém počínání nepřesný. Ve 42. minutě měl svůj druhý zářez na kopačce Ajorque. Zakončovat do protipohybu brankáře byl výborný nápad, jen kdyby se podařilo trefit prostor mezi třemi tyčemi.

Krátce po něm poprvé zahrozil výše zmíněný korejský reprezentant Hwang Ui-jo, leč jubilejní desátou branku v sezoně zaznamenal až tři minutky poté. Youssouf Sabaly nešikovně zezadu podrazil Koscielnyho a Hwang proměnil nařízenou "pětku" přízemní ranou k levé tyči - 2:3. Tak skončila maximálně výživná úvodní půle.

V té druhé se jako první osmělil Yacine Adli a mnoho nechybělo, aby na ukazateli změnil průběžný stav na 3:3. Následně přišla opět řada na Hwanga, jenž si tentokrát vylámal zuby na Matzi Selsovi. V 66. minutě centroval Liénard a Mitrović hlavičkoval nad. V závěrečné desetiminutovce se ještě ocitnul v nadějné pozici Anthony Caci, ale potvrdil, že dávání gólů nepatří k jeho vytříbeným činnostem.

Ve zbývajících minutách si borci z města ležícího na francouzsko-německé hranici už těsné vedení uhájili. Za týden doma přivítají PSG, se kterým před dvěma lety dokázali senzačně uhrát remízu. Oproti tomu Bordeaux zajíždí do regionu Rhône-Alpes, neboť je tam čeká střetnutí se Saint Étienne, který v minulosti vedl právě kouč Gasset.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele