33. kolo
18.04.2021 21:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Memphis Depay (© AFP)

Lyon vyhrál i v Nantes a nadále drží kontakt s čelem tabulky

Už dlouho se nestalo, aby byl v Ligue 1 pět kol před koncem mezi prvním a čtvrtým pouze tříbodový rozdíl. Les Gones sehráli na Stade de la Beaujoire náročný zápas, ale díky dvěma trefám Memphise Depaye mohli být po závěrečném hvizdu spokojenější. Naopak Les Canaris připisují celkově patnáctou porážku a nadále zůstávají v sestupovém pásmu, tři body za barážovou příčkou.

Tohle domácí střetnutí nezačalo pro skvadru Antoina Kombouarého dobře. Už v 5. minutě totiž pobídnul Lucas Paquetá ke skórování svého holandského spoluhráče, který šajtlí pravé nohy z hranice malého čtverce překonal Albana Lafonta - 0:1. Nantes brzká trefa soupeře nemile překvapila a v následujících minutách to bylo znát.

Když už se v závěru úvodní dvacetiminutovky dostal ke střele Ludovic Blas, připletl se mu do cesty vlastní spoluhráč. Směrem dopředu byli Kanárci neškodní, kdežto v obranné řadě si počínali zodpovědně. Tedy až do šestatřicáté minuty, kdy Paquetá vymyslel další parádní přihrávku na Karla Toko Ekambiho, jehož ve vlastní šestnáctce podrazil gólman Lafont.

Benoît Bastien ukázal na penaltový puntík, ze kterého Depay zakončoval po své pravé ruce, zatímco muž v rukavicích zůstal nehybně stát - 0:2. Do konce první půle už žádná další vyložená šance k vidění nebyla. Po změně stran zkusil štěstí Blas, jenže tímto pokusem Lopesovi vrásky nenadělal. V 53. minutě mohl Depay dokonat hattrick, ale brankář tentokrát domácí tým podržel.

Snížení přišlo na pořad večera po hodině hry. Randal Kolo Muani po rozehraném rohu výborně hlavičkoval, ovšem Anthony Lopes předvedl na brankové čáře výtečný zákrok. Málem lapil i dorážku z kopačky Nicolase Palloise. Ale opravdu jenom málem - 1:2. Sudí si ještě celou situaci prohlédnul na videu kvůli možnému ofsajdu skórujícího hráče, nicméně všechno bylo v pořádku.

Ve dvaasedmdesáté minutě Lafont chyboval při centrovaném míči a Fábio musel zametat na poslední chvíli. Ve zbytku utkání byli hodně aktivní Ludovic Blas na jedné a Lucas Paquetá na druhé. Jenže zatímco první jmenovaný se přes veškerou snahu do pořádného zakončení nedostal, ten druhý stihnul jednu povedenou přihrávku pro nepřesně střílejícího Houssema Aouara, a poté se pokusil zaskočit strážce svatyně Nantes kulišárnou z poloviny hřiště, které by nebýt dalšího zásahu skončila na místě určení. Lyon to však před zápasem s Lille mrzet nemuselo. Les Canaris za týden jedou do Strasbourgu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Mr. International

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele