31. kolo
04.04.2021 15:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Kasper Dolberg (© AFP)

Nantes doma opět prohrálo, tentokráte bylo nad jeho síly Nice

Pro hráče Nantes zatím neplatí, že lepší výkony předvádějí na svém Stade de la Beaujoire. Hůře jsou na tom na vlastním stadionu v této sezoně pouze celky z Nîmes a z Dijonu. Proti Nice to jen Les Canaris jen potvrdili. Naopak Les Aiglons potvrdili lepšící se formu a na konto si připisují celkově už dvanáctou výhru.

V 6. minutě se hosté dožadovali odpískání pokutového kopu, neboť měli dojem, že po Kamarově střele zahrál domácí fotbalista ve vápně rukou. Rozhodčí Stéphanie Frappart nechala pokračovat ve hře. Právě Hassane Kamara záhy vyzkoušel Lafontovu pozornost. V minutě desáté došlo na první důležitý moment utkání.

V souboji dvou devatenáctek narazil Khéphren Thuram do Abdoulayeho Tourého a tady sudí Frappart neváhala ani na okamžik. Jasná penalta pro Orly, kterou proměnil střelou k levé tyči Kasper Dolberg - 0:1.

Ve dvaadvacáté minutě musel nejprve do akce Walter Benítez. Následně mohl podruhé v tomto duelu skórovat Dolberg, nicméně Lafont si celou situaci pohlídal.

Potom měl i štěstí, že se míč po hlavičce zmíněného aktivního dánského útočníka zastavil o břevno. V devětadvacáté minutě už se ale Dolberg znovu prosadil. Po nepovedeném odkopu se k balonu dostal Thuram. Jeho halfvolej zpoza šestnáctky Lafont pouze vyrazil a protihráč s devítkou na zádech našel skulinku u levé tyče - 0:2 a velká nepříjemnost pro výběr kouče Kombouarého.

Naštěstí pro něj na sebe nenechalo snížení dlouho čekat. Už za nějakých 180 sekund centroval Moses Simon od rohového praporku a díky zaváhání Williama Saliby se k lacinému gólu dostal Abdoulaye Touré - 1:2. Ve 35. minutě mohl Dolberg zkompletovat hattrick, kdyby nemířil přesně do míst, kde se vyskytoval muž v rukavicích.

Po změně stran se jako první připomněl Pierre Lees-Melou, když svým technickým obstřelem trefil tyčku. Teprve potom o sobě dal vědět Ludovic Blas, jenž v uplynulých týdnech svému klubu výrazně pomohl. Tentokrát ale úspěšný nebyl. Paní rozhodčí nepískala penaltu ani po střetu Louzy s Todibem.

Pak se osmělil Sébastien Corchia a k vyrovnání mnoho nechybělo. V 56. minutě pálil těsně mimo Myziana Maolida. A po něm nasměroval svůj pokus nad bránu Touré. V šestasedmdesáté minutě Benítez pro jistotu vyrážel střelu Nicolase Palloise. Jeho spoluhráč Charles Traoré pak střílel z úhlu a gólman se čtyřicítkou na dresu znovu srážel na roh. Do závěrečného hvizdu se musel mezi třemi tyčemi činit ještě jednou, když zlikvidoval výživný pozdrav od Ludovica Blase.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele