2. kolo
30.08.2020 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Nantes (© AFP)

Nantes se štěstím porazilo Nîmes 2:1

Hodně vydřené tři body si na své konto připsalo FC Nantes. V zápase s Nîmes Olympique sice vedlo o dva góly, ale hosté dokázali zápas pořádně zdramatizovat. Pomohla jim k tomu jednak kontaktní branka, ale také vyloučení Louzy a v závěru ještě Fábia. Nîmes i přes tyto výhody vyrovnat nedokázalo.

Ne vždy jde všechno tak, jak má. Nantes mělo zápas skvěle rozehraný, ale nakonec se muselo o výsledek strachovat až do úplného konce. Ale pěkně popořádku.

V Nantes se slavilo už v 11. minutě, když zůstal při rohovém kopu trestuhodně nebráněn Andrei Girotto a hlavou k tyči nedal brankáři sebemenší šanci. Když pak o několik minut později nařídil sudí ve prospěch "Kanárků" pokutový kop a Imran Louza ho proměnil, šlo všechno jako na drátkách.

Celý první poločas mělo Nantes pod kontrolou, do šaten šlo s náskokem zcela zaslouženě, ovšem ještě nebyl konec. Ve 47. minutě uviděl autor druhé trefy Imran Louza od sudího El Hadje rovnou červenou kartu a Nantes muselo dohrávat v početní nevýhodě. Tu za deset minut využil parádně kroucenou ranou Zinedine Ferhat a domácí vedli už jen o jeden gól.

Jenomže další snaha Nîmes byla marná. Nantes se semklo a týmovou hrou se dalším nápadům hostí dobře bránilo. Pořád to však bylo o jeden gól a když tři minuty před koncem uviděl červenou kartu i Fábio, šance na vyrovnání znovu výrazně ožily. Sudí El Hadj navíc přidal dalších sedm minut nastaveného času, ale ani během něho nedokázalo Nîmes branku Lafonta ohrozit. Nîmes se sice nastěhovalo do domácího vápna, ale to bylo jeho maximum.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele