36. kolo
08.05.2021 13:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Nantes (© AFP)

Nantes po dalším dobrém výkonu přehrálo Bordeaux

Les Canaris vyhráli potřetí v řadě a nadále se snaží utéct hrobníkovi z lopaty. Dvě kola před koncem jest ztráta na konkurenty v boji o udržení minimální. A los také nebyl k týmu Antoina Kombouarého nepříznivý, jelikož po Dijonu se střetne s nepřesvědčivými výkony podávajícím Montpellierem. Mizérie v podání Les Girondins pokračuje, což klidně může vyústit v konečnou barážovou příčku.

Oba celky hrály v úvodní dvacetiminutovce odhodlaně a soustředěně, což se změnilo v jejím závěru. Tehdy nacentroval z pravé strany Ludovic Blas a ve vápně byl Kalifa Coulibaly u balonu dříve, než za ním číhající kolega Randal Kolo Muani - 1:0. Rodákovi z města Bondy to líto být nemuselo, jelikož i jemu bylo souzeno v tomto mači skórovat.

V sedmadvacáté minutě k tomu měl ideální příležitost, jenže v ní selhal. Ve 36. minutě se balon po rohovém kopu dostal k Sabalymu, který vyrovnání odmítl. Úvodní půle přinesla více radosti "Kanárkům", kteří byli na koni také po startu druhého poločasu. V jeho páté minutě spadl Muani v soupeřově šestnáctce po kontaktu s Lorisem Benitem.

Nařízený pokutový kop uklízel Imran Louza po své pravé ruce, zatímco Benoît Costil skákal na opačnou stranu - 2:0. V minutě sedmdesáté mohl snížit střídající Nicolas De Préville, kdyby měl lépe seřízená mířidla. A po následném protiútoku se opět potvrdilo pořekadlo o tom, že když nedáš, tak dostaneš.

Moses Simon sebral na levém křídle kulatý předmět, se kterým si to následně štrádoval rovnou do vápna, kde v souboji uplatnil svoje kilogramy, načež posunul na Randala Kola Muaniho, jehož volej z nějakých sedmi metrů se zastavil až v síti - 3:0. Nantes nejenže v posledních třech týdnech naplno boduje, ale zároveň si i výrazněji vylepšuje statistiku vstřelených branek.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele