38. kolo
23.05.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů FC Metz (© AFP)

Marseille si v Metách po neuvěřitelném závěru pojistila Evropskou ligu

Poměrně kuriózní závěr mělo utkání mezi Metami a Olympiquem Marseille. V nastaveném čase se rozhodl sudí Hakim Ben El Hadj odpískat dva pokutové kopy, z toho jeden po závěrečném hvizdu. Boulaya i Milik nezaváhali a zápas skončil 1:1.

Velmi zřídkakdy se stává, že by sudí po odpískání konce zápasu ještě vrátil hru a nařídil pokutový kop. Přesně to se ale přihodilo El Hadjimu v zápase v Metách. Po závěrečném hvizdu se vrátil k situaci v pokutovém území a po shlédnutí opakovaného záběru odpískal ve prospěch Marseille penaltu.

Ale pěkně popořádku. První poločas zrovna nenabídl oku lahodící podívanou, což bylo dáno i tím, že oba soupeři byli na sebe výborně nachystáni. Ve vyrovnané partii se gólovky nerodily a až po změně stran přišel na straně Marseille nebezpečný pokus Benedetta, který skončil vedle. V 59. minutě už byl přesnější Milik, jehož přímák Oukidja vyrazil.

Utkání směřovalo k bezbrankovému konci, ale nastavení všechno změnilo. Nejprve sudí El Hadj odpískal penaltu pro hosty, ale protože k faulu došlo ještě před šestnáctkou, byl verdikt odvolán. Za další dvě minuty už měl El Hadj jasno a ruka Payeta ve zdi byla viditelná. Farid Boulaya v sedmé minutě nastavení penaltu proměnil a Mety byly blízko vítězství.

Zápas byl následně ukončen, ale El Hadj se vrátil k předchozímu momentu v pokutovém území a nařídil penaltu i ve prospěch Marseille. Arkadiusz Milik pak ve čtrnácté minutě nastavení srovnal na konečných 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Nechápu co se dělo v Métách. Proč se tam tolik nastavovalo? Ten VAR musel trvat tak dlouho? Méty mohli získat cenný skalp. Rozhodčí jim to neumožnil!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele