23. kolo
03.02.2021 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů FC Metz (© AFP)

Duel mezi Metami a Montpellierem skončil nerozhodně

Les Grenats proto okupují po třiadvaceti kolech vynikající šestou příčku s minimálním odstupem na Rennes, které má ovšem, pravda, jeden zápas k dobru. Z druhé strany naopak dotírá hned čtveřice dalších klubů. Až za nimi následuje MHSC.

Svěřenci Michela Der Zakariana si první velkou šanci připsali na konto už ve 4. minutě. Stephy Mavididi sice obešel Alexandra Oukidju, nicméně svého brankáře zastoupil na brankové čáře Boubakar Kouyaté. V 7. minutě pro změnu vystrašil příznivce la Paillade Farid Boulaya, jehož výživná rána z hranice šestnáctky před Dimitrym Bertaudem trochu zaplavala. Dvaadvacetiletý gólman si ale poradil.

V závěru úvodní dvacetiminutovky se do dobré příležitosti dostal Florent Mollet. Oukidja balon bez větší námahy vyrazil. Následující minuty se nesly v duchu nepřesností, obětavosti a hra byla snad až příliš rozkouskovaná. Teprve na konci poločasu sehráli Mety velice pohlednou akci na jeden dotek, kterou zakončil Boulaya střelou těsně vedle pravé tyče.

Z druhé půle neuběhlo ani 120 sekund a Pape Sarr přivedl svůj tým do vedení, když mu z šestnáctky vykulil Pape Yade. Nutno dodat, že tuhle skákavou přihrávku Sarr snad ani nemohl trefit lépe. Rána zapadla z nějakých jednadvaceti metrů přesně k pravé tyči - 1:0. Teď tedy byla řada na celku ze Stade de la Mosson.

Vyrovnání se dočkal v 71. minutě, když se míč šťastně odrazil zpět k Gaëtanovi Labordemu, jenž se mohl radovat i díky teči jednoho ze tří bránících hráčů - 1:1. V 83. minutě rozehrával přímý kop Florent Mollet. Naznačil centr, jenže nakonec vystřelil. A to tak, že měl Oukidja co dělat, aby uchránil svůj tým od pohromy. Toho večera už žádná další velká šance na Stade Municipal Saint-Symphorien k vidění nebyla.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele