21. kolo
24.01.2021 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Aaron Iseka Leya (© AFP)

Znovu nevýrazné Nantes odjíždí z Met s prázdnou

Les Canaris už pomalu zapomínají, jaké to je získat všechny tři body. Naposledy se z výhry radovali v desátém kole. Teď přichází po třech remízách další porážka, kvůli které se sestupové pásmo nachází už nebezpečně blízko. Kouzlo Raymonda Domenecha zatím nezafungovalo, naopak Frédéric Antonetti pokračuje u kormidla Les Grenats ve velmi dobré práci.

Hostující borci se v dohledné vzdálenosti od Alexandra Oukidji v úvodu utkání dvakrát nerozmýšleli a hned zkoušeli své štěstí. Scházela jim však větší přesnost. Ve 32. minutě přiletěl do vápna Met centr, který Coulibaly sklepnul hlavou na hranici šestnáctky pro Ludovica Blase, který se ovšem značně ukopnul.

O to větší smůla pro Nantes, že už za nějakých 180 sekund vsítil Aaron Leya Iseka první branku tohoto klání. Farid Boulaya mu poslal přihrávku za obranu a bruselský rodák skákající míč lehce přehodil přes vyběhnuvšího Albana Lafonta - 1:0. Rozhodčí Miguelgorry si šel ještě celou situaci překontrolovat k videu, avšak o žádný ofsajd se nejednalo.

V 50. minutě se v dobré pozici objevil Coulibaly, jenže touhle ranou opravdu nemohl pomýšlet na vyrovnání. Dvě minutky poté rozehrávali hráči bretaňského klubu standardní situaci a Nicolasi Palloisovi se podařilo balon dostat do sítě. Radost mu však pokazilo těsné ofsajdové postavení. Vysoký malijský forvard ve službách Nantes se v šanci ocitnul znovu v 66. minutě. Brána mu opět byla malá.

V 71. minutě to už už vypadalo, že hosté dostanou výhodu pokutového kopu. Bohužel se ukázalo, že přestupku proti pravidlům v podání borců Met předcházel ofsajd útočící skvadry, tudíž se žádná penalta nekopala. Kanárci byli i ve zbývajících minutách v ofenzivní činnosti prakticky bezzubí. V závěrečné nastaveného času minutě navíc podruhé inkasovali.

Když už to vypadalo, že se Domenechovi svěřenci útoku ubrání, posunul John Boye ze středového kruhu rychle zpět na Farida Boulayu, jenž vystřelil z hranice velkého čtverce pravačkou po zemi na bližší (levou) tyč. A protože Lafont na kulatý předmět nedosáhnul, připsal si reprezentant Alžírska vedle celkově páté asistence také čtvrtou branku v sezoně - 2:0.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele