31. kolo
04.04.2021 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Lorient těsně vyzrál na Brest a posunul se mimo sestupové pásmo

Les Merlus prodloužili sérii neporazitelnosti už na pět utkání díky vítězstvím nad Brestem. Les Pirates popatnácté prohráli a vědí, že jim po jednatřiceti kolech bude patřit v tabulce šestnácté místo. S tříbodovým náskokem právě na Lorient.

Domácí mohli rozvlnit síť už ve 2. minutě. Armand Laurienté centroval, ale následná rána byla v poslední chvíli tečovaná na roh. V 15. minutě zkusil štěstí Laurent Abergel. Bohužel pro svůj tým našel jenom připraveného Larsonneura. Tahle partie měla sice slušné tempo, jenže bez vyložených brankových příležitostí.

Deset minut před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství střílel nad Jerôme Hergault. Prosadit se dokázal až jeho spoluhráč Laurent Abergel v samotném závěru první půle, když si to neohroženě namířil mezi protihráče vstříc šestnáctce, u které si narazil s Teremem Moffim, aby z hranice malého čtverce pravačkou po zemi zakončil ke vzdálenější (pravé) tyči - 1:0.

Po změně stran se pokusil přidat pojistku Laurienté, jenže minul. Hosté evidentně chtěli s nepříznivým stavem něco udělat, nicméně jako by se na jejich kopačky čím dál více kradla nervozita. V 70. minutě to byl proto opět Laurienté, kdo pálil z přímého kopu, avšak míč byl sražen na roh. Ten samý fotbalista měl za 180 sekund další velikou možnost.

Na hranici vápna volil složitější variantu, tj. zakončení obloučkem vnějším nártem pravé nohy. K neradosti kouče Pélissiera skončil kulatý předmět na levé tyči. Lorient dále kontroloval hru a soupeři nakonec nic nedovolil. V nastaveném čase se do útoku zapojil i gólman Larsonneur. Brána Brestu byla tedy prázdná.

Po dlouhém nákopu tedy měl ideální příležitost ke skórování Quentin Boisgard, kdyby mu nepřišlápnul patu Haris Belkebla. Následovala tedy jasná červená karta, ovšem na výsledku se už nic nezměnilo. Lorient bude za týden bojovat o další body na stadionu v Lens, kdežto Les Pirates doma přivítají o záchranu bojující Nîmes Olympique.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele