1. kolo
23.08.2020 15:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Lorientu (© AFP)

Nováčkovský obrat! Lorient zabral po přestávce a přetlačil Štrasburk

Už před utkáním hostující stratég Thierry Laurey upozorňoval na nebezpečí nastoupit v úvodním kole proti nováčkovi soutěže. Loňský úřední vítěz Ligue 2 zvládl návrat do nejvyšší soutěže, do které se probojoval po třech letech, a porazil před vlastními fanoušky Štrasburk. Na konečný rezultát si v Lorientu bezpochyby nemohli nikterak stěžovat.

Hosté si co nejrychleji musejí zvykat na to, že budou na delší dobu bez své obvyklé brankářské jedničky Matze Selse. Ne že by jejich náhradník, ostřílený japonský reprezentant Kawašima, nějakým způsobem zklamal, bude každopádně potřeba ze strany Štrasburku vylepšit svou obrannou činnost. Tři inkasované góly rozhodně nejsou příznivými artefakty.

Le Racing každopádně ve 30. minutě ukázal, že směrem dopředu může být pořádně nebezpečným týmem, s nímž není radno si zahrávat. Podnikl rychlý brejk, urostlý Ajorque na hranici šestnáctky umně podržel míč, předložil ho pak sbíhajícímu si Chahirimu, a ten pak svou pravačkou zamířil do dolního rohu brány, kam se gólman Nardi marně natahoval.

Les Merlus naopak v ofenzívě prakticky celý první poločas tápali. Budiž příkladem standardní situace z nastavení, k níž se postavil Grbic, nová posila z druholigového Clermontu, která klub stála hned devět miliónů euro. Loni druhý nejlepší střelec Ligue 2 sice obstřelil zeď, to ano, jenže meruna po jeho zakončení letěla hodně vysoko nad břevno brány Kawašimy.

Nicméně po přestávce začal Lorient psát úplně jiný příběh. Štrasburk možná svého soupeře i podvědomě podcenil a mnoho nepozornosti v defenzívě se mu ve finále šeredně vymstilo. Už v 51. minutě došlo ke srovnání průběžného stavu. Boisgard od pravé lajny nasměroval centr až na zadní tyčku, kde se ocitl nehlídaný Wissa, a ten bez obtíží, pohotově a přesně zacílil.

Situace se pro Štrasburk ještě více zkomplikovala na sklonku hodiny hry. Boisgard unikl po pravé straně, snažil se svým pasem najít ve vápně podnikajícího Grbiče, jenže ještě předtím, než mohl na place něco vymyslet, do něj drcnul nešikovně bránící Mitrovič. Sudí Hamel bez váhání nařídil penaltu, k té se postavil sám faulovaný, jenž šanci velmi zkušeně využil.

Mužstvo z Bretaňského poloostrova najednou sršelo sebevědomím a snažilo se svůj náskok ještě navýšit. V 73. minutě se objevil ve velké tutovce stále neúnavný Grbič, na Kawašimu si však tentokráte nepřišel. V 87. minutě Lorient o svém vítězství rozhodl s definitivní platností. Marveauxovu střelu stačil ještě Kawašima polapit, dorážku Hamela ale již nezachytil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele