14. kolo
13.12.2020 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Lorientu (© AFP)

Lorient po velmi dobrém výkonu přehrál Nîmes

Les Merlus nepoznali radost ze tříbodového zisku od poloviny října, kdy vyzráli na Remeš. Po výhře 3:0 se jim podařilo přerušit sérii čtyři po sobě jdoucích porážek a po čtrnácti kolech zůstávají s jedenácti body zásluhou lepšího skóre nad sestupovým pásmem.

Není pochyb o tom, že svěřencům kouče Pélissiera výrazně pomohl brzký gól. Běžela teprve druhá minuta, když se domácí dostali do rychlého brejku, v jehož závěru Andrew Gravillon posunul před bránu na neobsazeného Quentina Boisgarda, jenž si balon ještě zpracoval, aby jej následně poslal po zemi na místo určení - 1:0.

Ve 27. minutě fauloval Lamine Fomba rozběhnutého Laurenta Abergela a kopala se penalta. Pierre-Yves Hamel si vybral opačnou stranu, než na jakou skočil Baptiste Reynet, takže nebylo, co řešit - 2:0. Do konce úvodního dějství už výrazné příležitosti k vidění nebyly, takže úvodní pětačtyřicetiminutovka vyšla lépe Lorientu.

Po změně stran byl aktivní především Armand Laurienté, avšak buď nebyl přesný, nebo jej vychytal muž v rukavicích. V podstatě až v 62. minutě se musel výrazněji činit Paul Nardi mezi třemi lorientskými tyčemi. Zakročit musel i čtyři minuty poté proti pokusu Zinedina Ferhata. Poté našel Laurienté před bránou kolegu Trevora Chalobaha, jehož hlavička o kousíček minula prostor tří tyčí.

Ve dvaasedmdesáté minutě pálil z voleje do břevna Yoane Wissa. O další pokus se postaral Lamine Fomba. Scházela ovšem přesnost. V 85. minutě sice snížil Nolan Roux, avšak rozhodčí Karim Abed si vše na videu prohlédnul znovu a zjistil, že ve hře byla ruka útočícího hráče. Les Merlus tedy nadále vedli o dvě trefy.

Třetí mohli přidat hned v 88. minutě, kdyby brance Armanda Laurientého nepředcházel ofsajd. Na končených 3:0 tedy zvýšil až v závěrečné minutě Yoane Wissa, když se mu podařilo zblízka uklidit balon do sítě - 3:0. Lorient zajíždí v týdnu do Paříže k duelu s tamním PSG, kdežto "Krokodýli" budou bojovat doma proti Nice.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele