26. kolo
21.02.2021 17:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Lille po dalším výborném představení zdolalo Lorient

Severofrancouzský celek má tak díky zaváhání PSG na čele tabulky na úřadujícího mistra čtyřbodový náskok. Olympique Lyon je po šestadvaceti kolech druhý s tříbodovou ztrátou. Naopak Les Merlus budou mít ještě co dělat, aby uhájili Ligue 1 i pro příští sezonu.

Hosté byli v podstatě už od začátku aktivnější a převahu mohl stvrdit vedoucí trefou Jonathan Ikoné, kdyby ovšem nepřestřelil. První gól tedy přišel na pořad dne až ve 20. minutě. Sice ho vstřelil Andrew Gravillon, ale bohužel cílil do vlastní sítě, protože se snažil tečovat do bezpečí střelu, kterou Zekimu Celikovi zřejmě v poslední chvíli uzmul od kopačky Jonathan David - 0:1.

Tohle vedení vydrželo jenom nějakých 120 sekund. Pak Terem Moffi posunul na Jérôme Hergaulta, jenž z rohu pokutového území dokonale zaskočil Mika Maignana, před nímž kulatý předmět ještě nepříjemně poskočil - 1:1. V pětatřicáté minutě se o slovo přihlásil znovu Celik, jenž těsně minul. Krátce po něm skóroval Ikoné, nicméně tahle trefa nemohla být uznána pro ofsajd.

Ve 38. minutě tak musel všechno "rozseknout" José Fonte. Enzo Le Fée se vydal vypomoct defenzivě, ale svým odkopem nabídnul příležitost ke střele portugalskému obránci, jehož krásná rána zpoza šestnáctky zapadla přesně k levé tyči - 1:2. V závěru úvodního dějství to ještě zkusil Luiz Araujo, leč balon se stal snadnou kořistí Matthieua Dreyera.

Po změně stran se snažil vyrovnat Fabien Lemoine. Bohužel pro Lorient mířil nad. V 59. minutě byl faulován nějakých osmnáct metrů od brány Xeka a Lille tak mohlo zahrávat přímý kop z takřka ideální pozice. Exekuce se ujal Jonathan Ikoné a dokonale využil toho, že nikdo z ve zdi stojících borců se neobtěžoval vyskočit - 1:3.

Hosté hru nadále kontrolovali a v nastaveném čase, nedlouho poté, co přestřelil branku střídající Laurent Abergen, se dočkali ještě jednoho zásahu. Yusuf Yazici dostal přihrávku za obranu, jenže se mu nepodařilo v poklidu doběhnout až k Dreyerovi. Zvolil tedy přihrávku na neobsazeného Domagoje Bradariće, který z hranice vápna křižnou střelou propálil gólmana a zaznamenal tak svou první branku v sezoně - 1:4.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele