37. kolo
16.05.2021 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Yoane Wissa (© AFP)

Lorient zdolal Mety a o jeho osudu se rozhodne až v posledním kole

V něm změří síly se Strasbourgem, který může v závěrečném zúčtování také obsadit barážovou pozici. Mety v posledních týdnech marně hledaly stálou formu, přesto zůstanou v klidném středu tabulky.

Les Grenats poprvé zahrozili v 10. minutě, nicméně Paul Nardi se i díky pomoci obránců překonat nenechal. Po půl hodině hry byl unikající Yoane Wissa faulován Mamadouem Fofanou a A sudí Florent Batta okamžitě ukázal na penaltový puntík. Exekuce se ujal právě útočník Lorientu a s naprostým přehledem zacílil do pravé šibenice - 1:0.

Poločas zakončil nepřesnou hlavičkou Terem Moffi. Po změně stran musel jako první složitě krotit neposedný balon Nardi. Následující minuty se počítaly spíše nedovolené zákroky, kterých bylo dohromady pětatřicet! Další gól padnul až v 72. minutě. Po přiťuknutí Thomase Delaineho se o něj postaral Boubacar Traoré, když ze vzdálenosti nějakých třiceti metrů pálil prakticky z kroku do levého horního rohu branky - 1:1.

Parádní trefa hostům body nepřinesla, jelikož krátce po rozehrávce udržel Armand Laurienté balon proti přesile, aby jej následně mohl naservírovat Hergaultovi, na jehož volej ze sedmi metrů Alexandre Oukidja nedosáhnul - 2:1. Nepříjemný moment pro Mety, které do závěrečného hvizdu nenašly recept na výborně fungující obranu.

Nicméně pořád platí, že Frédéric Antonetti odvedl na lavičce klubu z departmentu Moselle velice dobrou práci, která naznačila možnosti do budoucna. V posledním kole tohoto ročníku přijede na Stade Municipal Saint-Symphorien Olympique Marseille. A jméno soupeře Lorientu je k dispozici v úvodu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele