26. kolo
20.02.2021 13:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Charles Abi (© AFP)

Abi v závěru zachránil St. Étienne aspoň remízu v duelu s Remeší

St. Étienne mělo hodně namále, aby nepřišlo o svou solidní sérii čtyř ligových střetnutí bez porážky. Remeš, která neprožila pocit vítězství už ve čtyřech po sobě jdoucích utkáních, a to včetně toho v Coupe de France, byla sice blízko tříbodovému výsledku po brance El Bilala Tourého, avšak její protivník nakonec minutu před koncem srovnal zásluhou Charlese Abiho.

Už předem se dal očekávat vyrovnaný souboj dvou celků z druhé poloviny tabulky, které dosud získaly shodný počet devětadvaceti bodů, a papírové předpoklady vlastně naplnily svá předsevzetí. Tedy alespoň co se konečného rezultátu týče. Statisticky jinak byli Les Verts v ofenzívě aktivnější, vždyť vyprodukovali o čtrnáct pokusů na bránu více než jeho soupeř.

Na druhou stranu museli být ve finále rádi aspoň za plichtu, produktivita totiž v jejich podání mnohdy dost pokulhávala. Třeba v prvním poločase jen dvakrát napřímo zaměstnali brankáře Rajkoviče, a to prostřednictvím Bouangy a Khazriho. Ani Remeš se směrem dopředu nijak nevytáhla, zakončení nůžkami od Mbukua lapil bez větších obtíží připravený brankář Moulin.

O všem podstatném se rozhodovalo až v dějství druhém. V 72. minutě gólově udeřili Les rouges et blancs, centr z rohového kopu od Doumbiy využil Touré, jenž zamířil hlavou ke vzdálenější tyčce. O pár chvil později však nenavýšil náskok Dia, a tak domácí měli stále ještě možnost vyrovnat. A v 89. minutě tuto činnost podnikli, střídající Abi se prosadil z dorážky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele