27. kolo
28.02.2021 13:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Stevan Jovetić (© AFP)

Monako se mocně dotahuje na první tři týmy, nezaváhalo ani dnes proti Brestu

Čtvrté místo si v neděli pojistilo AS Monako a co víc, ještě zvýšilo tlak na první trojku. Domácí celek byl výrazně lepší, ale dlouho nemohl svojí převahu gólově vyjádřit. Po půlhodině dokonce neproměnil pokutový kop Ben Yedder, ovšem Knížata nakonec spasil Jovetić a v závěru ještě Volland.

Knížata se aktuálně nacházejí ve velké herní pohodě a proti Brestu to bylo znovu znát. Od začátku byl domácí tým lepší a jeho převaha vygradovala ve 30. minutě pokutovým kopem. Na vině byla nešťastná ruka hostujícího zadáka, nicméně Brest kritickou situaci přežil. Wissam Ben Yedder penaltu neproměnil i proto, že Larsonneur dobře vystihl směr. Převaha Monaka po neproměněné penaltě ještě vzrostla, ale Brest se dál úspěšně bránil a do šaten si nesl remízu 0:0.

Bylo však otázkou, kdy se Monako poprvé střelecky prosadí. Nástup do druhé půle byl totožný a Larsonneur se tasil s dalším zákrokem po střele Ben Yeddera. Při Brestu dál stáli všichni svatí a se svojí šanci neuspěl ani Henrique, který napálil břevno a k dorážce se pak nepropracoval Aguilar.

Hostující tým se držel zuby nehty, ale nakonec to nevydržel a čtvrthodinu před koncem inkasoval z kopačky Stevana Jovetiće. Černohorský fotbalista si navedl balón na střelu a po zemi k tyči našel na Larsonneura recept.

V samotném závěru pak Monako přidalo ještě druhý gól a tím si definitivně pojistilo vítězství. Standardní situaci na hraně vápna poslal Golovin před branku a tam Kevin Volland jednoduše zakončil. Monako zaslouženě porazilo Brest 2:0 a dál se mocně dotahuje na první tři týmy. Ligue 1 tak slibuje dramatický boj nejen o titul, ale také o Ligu mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele