15. kolo
16.12.2020 21:00 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Radost hráčů Racingu Lens (© AFP)

Monaco po dalším mizerném výkonu nestačilo na Lens

Monaco na Stade Louis II až dosud body neztratilo, v domácím prostředí naopak pětkrát vyhrálo a dvakrát remizovalo. Porážka 0:3 jest o to nepříjemnější, že Lens má teď v tabulce o bod více.

Těžko soudit, jak by tohle střetnutí dopadlo, kdyby AS neinkasovalo už po pětatřiceti sekundách hry. Clément Michelin servíroval z pravé strany přes malé vápno na zadní tyč, kde měl před sebou Issiaga Sylla poměrně jednoduchou úlohu - 0:1. Následně to zkoušel Simon Banza, ale Vito Mannone zasahovat nemusel.

Jeho protějšek Jean-Louis Leca se poprvé dostal do akce po monackém rohu ve 13. minutě. Při tom následujícím o nějakých 120 sekund později hlavičkoval Guillermo Maripán do břevna. V 16. minutě to vypadalo, že Jonathan Gradit fauloval unikajícího Gelsona Martinse. Rozhodčí si šel celou situaci prohlédnout ještě jednou, aby se opravil a penaltu odvolal.

Ve 23. minutě Axel Disasi pod tlakem nezvládl malou domů, takže musel dotírajícího Ganaga přidržet, za což si vysloužil rovnou červenou kartu! Početní výhody hosté využili už za deset minut, jelikož Michelin znovu přihrával z pravého křídla, akorát v tomto případě na bližší tyč, kde dokázal Simon Banza před Mannonem usměrnit balon za čáru - 0:2.

Hráči Racingu usoudili, že bude dobré neponechat nic náhodě a přidat třetí trefu pokud možno ještě do konce úvodního dějství. Běžela devětatřicáté minuta, když si Gaël Kakuta vyměnil balon se Sekem Fofanou, aby propálil nebohého brankáře - 0:3. Tým Francka Haiseho tedy odcházel do šaten s více než nadějným výsledkem.

Monačtí věděli, že uhrát v této partii alespoň bod bude nesmírně složité. V 54. minutě se osmělil Youssouf Fofana, jenže mu scházela přesnost. Totožná situace se opakovala i v minutě šestapadesáté. Následně se připomněl pro změnu Seko Fofana. Z větší vzdálenosti sice prostor mezi třemi tyčemi trefil, avšak muž v rukavicích se překonat nenechal. Lens tedy může slavit, zatímco v Monaku věří, že se duely s Dijonem a ASSE podaří zvládnout o poznání lépe.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele