35. kolo
02.05.2021 21:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Marcelo (© AFP)

Lyon zastavil Monako a ještě bude bojovat o Ligu mistrů

V neděli večer se na stadionu Luise II. v Monaku odehrál veledůležitý zápas mezi domácí ekipou a Olympiquem Lyon. Hosté zvítězili 3:2 a stáhli manko na svého soupeře na rozdíl jediného bodu. Porážka znamená pro Monako prakticky ztrátu titulu, tři kola před koncem je manko na vedoucí Lille už pětibodové. Knížata po první půli nad Lyonem vedla, ale ve druhém poločase Garciův tým otočil vývoj a to i navzdory vyloučení Caquereta.

Oba celky se nedávno utkaly v Coupe de France a úspěšnější bylo Monako. Lyon tak měl svému soupeři co oplácet a ve hře bylo skutečně hodně - titul nebo Liga mistrů. Pro Lyon to byla poslední šance, jak se milionářské soutěži ještě přiblížit.

Lyon začal skutečně náporem a už v šesté minutě mohla přinést úvodní branku spolupráce Depaye s Ekambi. Druhý jmenovaný ale zakončoval výrazně nepřesně. Převaha Lyonu pokračovala, jenomže místo kýženého gólu přišla komplikace. Ve 25. minutě přišel rychlý kontr, který sám úspěšně zakončil Kevin Volland. Monako vedlo a navíc Lyon musel brzy střídat zraněného Denayera, kterého nahradil Diomande. Do řad Lyonu se po těchto událostech vkrádala frustrace a ve 42. minutě mohlo být ještě hůře, kdyby Volland z tutovky nepřestřelil branku.

Rudi Garcia musel na nepříznivý vývoj v prvním poločase nějak reagovat a hru přišel oživit Tino Kadewere. Bylo to ale Monako, které mělo na kopačce druhý gól. Akci tři na tři řešil Ben Yedder přihrávkou na Fábregase, který nedokázal balón usměrnit do sítě. A následně platilo staré dobré nedáš - dostaneš. Memphis Depay si proklestil cestu třemi hráči a parádní ranou překonal gólmana Lecomteho - 1:1.

Lyonu bylo najednou plné hřiště a další jeho příležitosti přibývaly. Cornetovi se zblízka vrhl pod nohy Lecomte a na druhé straně trefil náruč Lopese Volland. Dvacet minut před koncem si Lyon zase celou situaci zkomplikoval, když Maxence Caqueret uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

Monako hrálo ve zbytku utkání přesilovku, jenomže vůbec ji nezvládlo. V 78. minutě se po standardní situaci pověsil do vzduchu Marcelo a přesnou hlavičkou strhl vedení na stranu Les Gones. Knížata dokázala odpovědět, protože Lopes se v pokutovém území dopustil faulu, byla nařízena penalta a Wissam Ben Yedder kopem á la panenka srovnal na 2:2. Úžasné představení ale remízou neskončilo. Za další tři minuty se po parádní kombinaci trefil Rayan Cherki a Lyon zase vedl, tentokrát už naposledy. Hosté se v nastavení ubránili všem pokusům Monaka a z jihu Francie vezou veledůležité tři body, které je drží ve hře o Ligu mistrů. Monako si domácí porážkou prakticky zavřelo dveře k případnému titulu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele