23. kolo
03.02.2021 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (© AFP)

Bitvu o Azurové pobřeží ovládlo Monaco, Nice setnul dvěma góly Ben Yedder

Monaco zvládlo derby Derby de la Cote d'Azur, doma porazilo svého lokálního rivala z Nice a i nadále se tlačí na vedoucí trojici ve složení Lille, Lyon a PSG. Hlavní zásluhu na celkově šestém ligovém vítězství v řadě měl kapitán Wissam Ben Yedder, který zařídil obě branky knížecího celku. Les Aiglons se střelecky prosadili pouze jednou, trefil se Pierre Lees Melou.

V daleko lepší formě byli před tímto soubojem bezpochyby svěřenci trenéra Nika Kovače, vždyť se mohli pyšnit ziskem devatenácti bodů z možných jednadvaceti. OGC naopak před pár dny podalo mdlý výkon proti St. Étienne, patří mu vlastně dlouhodobě jen pozice v dolní polovině tabulky, a i když tentokráte aspoň skórovalo, úspěch mu tato skutečnost nevynesla.

Domácí sice drželi možná překvapivě méně míč na svých kopačkách, působili ovšem jakoby vyzrálejším dojmem, střelecky nakonec vykázali větší aktivitu a především byli efektivnější v proměňování šancí. Tu první v 15. minutě ještě nezužitkoval Ben Yedder, který mimo jiné očekávaně utvořil útočnou dvojici s Vollandem, nemířil totiž svou pravačkou nejpřesněji.

K prvnímu přesnému zásahu ASM musela dopomoci až penalta. Bránící Ndoye ve vlastní šestnáctce nešikovně drcl do podnikajícího Caia Henriqueho, sudí Brisard ukázal rezolutně na pokutovou značku a exekuce se chopil asi ten nejpovolanější. Ben Yedder si počínal účelně, merunu ve 28. minutě nasměroval, jak potřeboval, tedy do protipohybu gólmana Beníteze.

První dějství jinak nenabídlo žádné jiné další zajímavější momenty, zato po obrátce se začala hýbat situace výrazně směrem kupředu. A ve 47. minutě bylo vyrovnáno. Schneiderlin ze středu pole uvolnil na pravé straně Maolidu, který přišel do hry jako náhradník, po jeho zakončení se rozezvonila tyč, balón každopádně ihned na to dorazil do brány Lees Melou.

Jenomže mužstvo kouče Adriana Ursey o pár chvil později inkasovalo podruhé a odpověď na obdržený gól již nenašlo. Monaco rozehrálo přímý volný kop bleskovým ťukesem Sidibého a Vollanda a Ben Yedder následně tvrdě propálil vše, co mu stálo v cestě. Navýšit náskok Les Monégasques mohl v 79. minutě střídající Golovin, nicméně orazítkoval pouze horní tyčku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele