29. kolo
14.03.2021 17:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Monaco se s Lille rozešlo smírně

Ostře sledovaný duel na Stade Louis II nepřinesl ani jeden gól. Domácí tak zůstanou po devětadvaceti kolech s šestapadesáti body na čtvrté příčce, zatímco na vedoucí LOSC se může bodově dotáhnout PSG, pokud porazí Nantes, s čímž klub z hlavního města Francie v posledních letech nemívá problémy.

Zápas měl od úvodního hvizdu solidní úroveň, avšak první střela mezi tři tyče přišla na pořad podvečera ve 12. minutě, kdy zpoza šestnáctky nebezpečně střílel Timothy Weah. Benjamin Lecomte vyrazil pouze k Jonathanu Bambovi, který mohl z ideální pozice dorážet, kdyby se mu kulatý předmět nezapletl pod nohama. Velká škoda pro hosty.

V jednadvacáté minutě se už radoval Wissam Ben-Yedder, jenže se po konzultaci s videem ukázalo, že si při své gólové střele stál v ofsajdu. Ve 26. minutě o sobě dal vědět druhý z monackých útočníků. Kevin Volland však poslal Maignanovi spíše jenom neškodnou navštívenku. Krátce před vypršením úvodní půl hodiny rozehráli zajímavou akci svěřenci Nika Kovače. V jejím závěru ale Caio Henrique zakončoval z vnitřku pokutového území nad.

Následně se po přiťuknutí od Benjamina Andrého dostal míč znovu k Weahovi, jenž byl až příliš přesný. V závěru úvodního dějství se pokusil řešit vzniklou situaci individuálně Renato Sanches, což se neukázalo býti dobrým řešením, neboť portugalský fotbalista minul levou tyč o pořádných pár metrů. Na druhé straně po Golovinově standardce scházely Axelu Disasimu a Ben Yedderovi jenom centimetry k tomu, aby míč usměrnili na místo určení.

Ve druhé půli to bylo z obou stran už hodně opatrné. Z obávaného ofenzivního tria Jonathanů byli David a Ikoné tentokrát naprosto nevýrazní, takže není divu, že zápas nedohráli. Ovšem ani jejich turečtí náhradníci Yusuf Yazici a Burak Yilmaz nedokázali Lecomteho ohrozit. Nakonec mohly všechny tři body zůstat u pobřeží Středozemního moře.

V nastaveném čase totiž Djibril Sidibé vyprodukoval z vlastní poloviny hřiště dlouhý centr, který Sven Botman netrefil. Naopak střídající Stevan Jovetić předvedl ukázkové zpracování a následnou střelu z mírného úhlu vyrazil Mike Maignan pravou nohou tak, že možná ani nevěděl jak. Cesta Lille za prvním titulem od roku 2011 se tím mírně zkomplikovala. Zato v Monaku věří, že si po třech letech opět zahrají evropské poháry.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Book má tyto zápasy v malíčku.

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě ok, favorit neProhrál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele