31. kolo
03.04.2021 13:00 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Cesc Fàbregas (© AFP)

Monako rozstřílelo Mety 4:0

Minimálně do večera se na třetí místo tabulky posunulo AS Monako. Knížecí celek si vůbec nedělal problémy a Metám nastřílel čtyři góly. Hosté se na stadionu Louise II. drželi jen v prvním poločase, po změně stran pak domácí spustili palbu. Nejprve proměnil pokutový kop Fábregas a po něm následovaly góly Vollanda a Ben Yedera, který se dokonce prosadil dvakrát.

AS Monako se zapojilo do bojů o titul či minimálně o Ligu mistrů a v sobotu odpoledne splnilo proti Metám svojí povinnost. Všechny góly padly po změně stran a krom toho byla k vidění i červená karta pro hostujícího Boyého.

Hosté byli v prvním poločase vyrovnaným soupeřem, i když na čisté gólovky vedla Knížata. Především ve 34. minutě byl opravdu blízko vedoucí trefy Kevin Volland, ale z malého vápna hlavičkoval do tyče. Na druhé straně nebezpečně zakončoval Gueye a zasahovat musel Lecomte. První půle byla z pohledu domácích spíše zahřívací a to nejlepší mělo přijít teprve po změně stran.

Hned ve 48. minutě si Jovetić hodil balón před sebe, vlétl do vápna a po kontaktu s brankářem Caillardem upadl. Následoval pokutový kop, který Césc Fábregas bezpečně proměnil. Za další dvě minuty odvedl Matazo vynikající práci, když přešel přes několik protihráčů a přihrávkou vybídl ke skórování Kevina Vollanda - 2:0.

Monako se mohlo definitivně uklidnit a kontrolovat hru, což se také v následujících minutách dělo. Mety se ještě snažily vrátit se do utkání kontaktní brankou, ale Lecomteho svatyni neohrozily a čtvrthodinu před koncem nebylo o vítězi zápasu pochyb. Wissam Ben Yedder převzal ve vápně kolmou přihrávku a tvrdou ranou pod břevno zvýšil na 3:0.

Ani to nebyla konečná. Boyé po evidentním faulu ve vápně na Gelsona Martinse dohrál a druhý nařízený pokutový kop proměnil Wissam Ben Yedder. Monako zvítězilo vysoko 4:0 a minimálně do večera se posunulo na třetí místo před Olympique Lyon. Mety jsou deváté, ale mohou po tomto kole ještě klesnout.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele